"Teckels" bijten vrouw in Amerika dood | Dogzine

"Teckels" bijten vrouw in Amerika dood

tracy Garcia

Bij een dodelijke aanval door honden denken we –eerlijk is eerlijk- toch meestal aan “hoogrisicohonden” of tenminste grote rassen. Des te opvallender, maar even tragisch, is het overlijden van een vrouw in de Amerikaanse staat Oklahoma nadat ze door zes teckels, althans teckel-kruisingen, en  een Border Collie kruising werd aangevallen. Allemaal honden van haar buren. De honden takelden de 52-jarige vrouw dusdanig toe dat ze later aan haar verwondingen overleed. Dat melden diverse Amerikaanse kranten. De vrouw zou buiten haar huis hebben gestaan toen de groep honden plotseling aanviel.

De gealarmeerde politie schoot ter plaatse één van de honden dood, de andere zes zijn gevangen en kort daarop in het plaatselijke asiel van Carter County geeuthanaseerd, dit op verzoek van de eigenaar van de dieren.  De directeur van het asiel,  Tena Layton zei dat uit hun onderzoek bleek dat zes van de honden ongeveer een jaar oud waren, waarbij één mogelijk de moeder van de andere dieren was.  De oudste hond van de groep was ongeveer drie jaar oud, volgens de staat van het gebit. Alle dieren leken een mix van Teckel en een soort terriër te zijn. De oudste van de honden was naar verluidt iets groter. Geen van de honden had benen langer dan de hand van een volwassene , zo blijkt uit een foto van het asiel.

screenshot teckels
Screenshot van de honden in het asiel

Alle zeven dieren waren zwaar besmet met vlooien en teken. Het is op dit moment onduidelijk of de dieren andere ziekten hebben gehad. De dieren worden momenteel bewaard in het asiel in afwachting van hun crematie. Er zijn geen uitwendige tekenen van ziektes, maar nader onderzoek naar o.a. rabies volgt nog.

Het kantoor van de sheriff van Carter County onderzoekt dit incident. Het slachtoffer, de 52-jarige Tracy Garcia, laat twee kinderen na.


 


Waarschuwing, de video bevat beelden die door sommige mensen als schokkend kunnen worden ervaren.

Wellicht ook interessant

hond drinkt bier...

Glaasje op, niet meer lopen...

Net als in veel andere landen en steden wordt ook in het Oostenrijkse Wenen de discussie over hoogrisicohonden, in het Duits beter bekend als “Listenhunde”, honde

De bacterie

Ledematen geamputeerd na likken door hond, hoe groot is het risico?

Kan ik doodgaan omdat een hond me gelikt heeft?  Het antwoord is ja.

Hug of potentieel gevaar

Teckels net zo gevaarlijk als Pitbulls. Wie bijt er nu vaak?

Een test voor eigenaren van agressieve (vecht)honden.  Naar aanleiding van een bitincident waarbij een jong kind in het gezicht werd gebeten door een pitbull-achtige hond hebben de "vechthonden" he