Sledehondenwedstrijd in de Kuinderbossen gaat niet door | Dogzine

Sledehondenwedstrijd in de Kuinderbossen gaat niet door

Dit bericht plaatsen we namens de organisatie:

Helaas heeft de organisatie van de DASSC moeten besluiten de sledehondenkarrenwedstrijd in het Kuinderbos op 3 en 4 maart niet door te laten gaan.
De komende weersverwachtingen en met name de windverwachting heeft er toe geleid dat de organisatie de veiligheid van de deelnemers niet kan garanderen.
 
Het is de eerste keer dat de DASSC een wedstrijd moet afblazen. Voor begin maart is dit een uitzonderlijke situatie. Voorgaande jaren waren de temperaturen eerder bijna te hoog dan de winterse omstandigheden zoals nu verwacht. Dit zou de tiende keer worden dat er in de Kuinderbossen een wedstrijd zou zijn.

Sledehondensporters zijn wel wat gewend. Veel deelnemers komen juist terug uit de sneeuwlanden. Maar de organisatie kan het risico niet lopen dat er ongelukken gebeuren door vallende takken/bomen, tenten die weg waaien, enz. Veiligheid van deelnemers en honden staat voorop.
Wij hopen volgend jaar weer terug te komen in het Kuinderbos.

Wedstrijden zoals in het Kuinderbos worden georganiseerd door de Dutch Allround Sleddog Sports Club (DASSC), een vereniging van mushers die de sledehondensport in al haar variaties beoefent en promoot.
Voor informatie over de sledehondensport en wedstrijden kunt u terecht op www.dassc.nl. 

Wellicht ook interessant

sledehonden

Hondenkleding voor extreme kou: de pecker protector

Ondanks dat wij het flink koud vinden, is het in vergelijking met Alaska nog behoorlijk zacht buiten. En Alaska is waar races als de Iditarod en de Yukon Quest plaatsvinden.

bij de finish met de slee

Nederlands goud bij EK Sledehonden: Stefan en Ilse Donker

Tussen al het Olympisch geweld valt het misschien niet zo op, maar Nederland is sinds dit weekeinde ook een Europees Kampioen rijker.

Sledehondenwedstrijd in de Kuinderbossen gaat niet door

Dit bericht plaatsen we namens de organisatie: