Sledehondenwedstrijd in de Kuinderbossen gaat niet door | Dogzine

Sledehondenwedstrijd in de Kuinderbossen gaat niet door

Dit bericht plaatsen we namens de organisatie:

Helaas heeft de organisatie van de DASSC moeten besluiten de sledehondenkarrenwedstrijd in het Kuinderbos op 3 en 4 maart niet door te laten gaan.
De komende weersverwachtingen en met name de windverwachting heeft er toe geleid dat de organisatie de veiligheid van de deelnemers niet kan garanderen.
 
Het is de eerste keer dat de DASSC een wedstrijd moet afblazen. Voor begin maart is dit een uitzonderlijke situatie. Voorgaande jaren waren de temperaturen eerder bijna te hoog dan de winterse omstandigheden zoals nu verwacht. Dit zou de tiende keer worden dat er in de Kuinderbossen een wedstrijd zou zijn.

Sledehondensporters zijn wel wat gewend. Veel deelnemers komen juist terug uit de sneeuwlanden. Maar de organisatie kan het risico niet lopen dat er ongelukken gebeuren door vallende takken/bomen, tenten die weg waaien, enz. Veiligheid van deelnemers en honden staat voorop.
Wij hopen volgend jaar weer terug te komen in het Kuinderbos.

Wedstrijden zoals in het Kuinderbos worden georganiseerd door de Dutch Allround Sleddog Sports Club (DASSC), een vereniging van mushers die de sledehondensport in al haar variaties beoefent en promoot.
Voor informatie over de sledehondensport en wedstrijden kunt u terecht op www.dassc.nl. 

Wellicht ook interessant

Sledehondenwedstrijd in de Kuinderbossen gaat niet door

Dit bericht plaatsen we namens de organisatie:

sledehonden

Sledehonden in de Boswachterij Sint Anthonis

In het weekend van 8, 9 en 10 december 2017 komen sledehondenteams bij elkaar in de Beugense Bossen bij Landhorst in Noord-Brabant.

stockfoto 2016

Kivo Kempentrail viert 30-jarig jubileum

Op 27 & 28 oktober organiseert de SSC-NL (sledehonden sport club Nederland) de internationale sledehondenwedstrijd Kivo Kempentrail. Deze internationale sledehondenwedstrijd is ook de aftrap va