Serie over honden in forensisch psychiatrische kliniek vanaf woensdag op TV | Dogzine

Serie over honden in forensisch psychiatrische kliniek vanaf woensdag op TV

screenshot tot elkaar veroordeeld

Vanaf a.s. woensdag24 augustus zendt de KRO-NCRV Tot elkaar Veroordeeld uit, het eerste programma van Jan Kooijman bij die omroep. In Tot Elkaar Veroordeeld volgt Jan zeven weken een hondentraining in een forensisch-psychiatrische kliniek. De trainingen van verwaarloosde of onhandelbare asielhonden worden gekoppeld aan forensisch psychiatrische cliënten. Dit kan een onderdeel zijn van de behandelingen van de cliënten en daarnaast bijdragen aan het herstel van de hond.

Uniek trainingsprogramma

Het unieke trainingsprogramma is bedacht door de Stichting Dutch Cell Dogs, die al zeven jaar gedetineerden inzet als hondentrainer. Dit concept heeft verschillende prijzen gewonnen. Sinds kort worden ook forensisch psychiatrische cliënten ingezet om de honden te trainen. Zowel de cliënt als de hond heeft waarschijnlijk een lastige geschiedenis waardoor het maken van een nieuwe start lastig is.

Gesloten deuren

In een persbericht van de KRO-NCRV vertelt Kooijman dat de opnameperiode indruk op hem heeft gemaakt. “Een forensisch psychiatrische kliniek is voor ons een wereld waarvan de deuren normaal gesproken gesloten blijven. We kennen verhalen uit het nieuws over TBS’ers die de fout in gaan, maar wat gebeurt er nou eigenlijk in zo’n kliniek?"

Ups and downs

"De zeven weken waren intensief en ik heb ervaren dat achter elk persoon een verhaal schuil gaat", vervolgt de presentator. "De training die wij hebben gevolgd voor dit programma is effectief. De honden en cliënten groeien zichtbaar, ook al gaat dat met veel ups and downs.”

Wellicht ook interessant

for sale

Verbod op import buitenlandse pups voor Brabantse broodfokker

Een omstreden puppyhandelaar in Hapert mag geen geïmporteerde honden meer verkopen van de rechter. Dat meldt omroep Brabant.

Zieke hond (foto pixabay, stockfoto)

Honden en mensen, vaker kanker door stress

Net als bij mensen, zijn honden met stress gevoeliger voor het ontstaan van kanker. dat blijkt uit een pilot-onderzoek van de Universiteit van Milaan samen met de Universiteit van Portsmouth.

Snuffelen in de vrieskou

Waarom je hond maar blijft snuffelen in de kou

Het rondje om met de hond in fraai, koud vriesweer kost al snel een boel extra tijd. Waar je hond normaal enkele seconden stond te snuffelen, duurt dat nu een veelvoud van die tijd.