Reddingsactie voor blinde hond en eigenaar | Dogzine

Reddingsactie voor blinde hond en eigenaar

foto BBC

Diverse reddingsboten en zelfs een helikopter van de kustwacht kwamen er gisteren in de buurt van Southampton aan te pas om een man en zijn hond te redden die dreigden te verdrinken in het (zee)water tussen Beaulieu river en Calshot (Engeland). Strandgangers hadden de hulpdiensten ingeschakeld.

Volgens een woordvoerder van de reddingsboot van Cowes RNLI probeerde een man zijn trouwe viervoeter in de sterke stroming te redden bij het populaire strand van Lepe. De man zelf werd gered door een kayaker. Ondertussen redde een helikopterbemanning zijn hond.

Mark Harker, stuurman van een van de reddingsboten zegt: "Uiteindelijk werd de hond gevonden door de Lee-on-Solent helikopter, zo'n 200 meter uit de kust. Toen we bij hem in de buurt kwamen sprong ik in de zee en trok hem naar de boot om aan boord te worden getrokken. Tegen die tijd was de hond, genaamd Fly, erg moe en het had ook niet veel langer moeten duren"

Fly, een kleine hond Collie-achtige hond is blind ten gevolge van staar, dus kon ook niet op zicht de weg terugvinden.

Een bewoner die met haar familie op het strand van Lepe was en niet genoemd wilde worden, zegt: "Het was behoorlijk dramatisch. Eerst zagen we de helikopter gewoon rondcirkelen. Toen probeerden mensen auto's te verplaatsen om de ambulance toe te laten. Het was druk. Mensen zagen er nogal bezorgd uit. Niemand wist wat er aan de hand was. Ik was angstig, ik dacht dat iemand verdronk. Ik hoopte gewoon dat ze in staat waren om iemand te redden die in de problemen was. "

Nadat de hond met zijn eigenaar verenigd was voer de reddingsboot weer uit om een ​​paramedicus op te halen, die was neergelaten uit de helikopter. Deze werd vervolgens naar het strand gebracht om de eigenaar van de hond te verzorgen.

Niemand raakte gewond, eigenaar en hond maken het goed. Volgens de eigenaar, Mark Cowing, heeft de hond thuis vier porties van zijn favoriete maal en een 'pork pie' op om bij te komen.


 


 

Wellicht ook interessant

begrijpen

Snapt Bello wat je zegt?

Kun je ongestoord ruzie maken waar je hond bij is als je dat maar op een neutrale toon doet? Dat is een vraag die mensen al jaren bezig houdt.

hond met prooi

188 Diersoorten bedreigd door honden

Honden, er zijn bijna geen dieren op deze aardbol die een grotere ecologische pootafdruk achterlaten.

scans

3D-scans moeten eind maken aan discussie over hoe oud de hond is

De discussie over het begin van de domesticatie van honden gaat maar door.