Politie zoekt getuigen mishandeling | Dogzine

Politie zoekt getuigen mishandeling

bos

In het buitengebied bij Winterswijk werd maandagmorgen vroeg een hond zodanig mishandeld dat hij aan de verwondingen overleed.
De eigenaar liet de Mechelse herder uit in de vroege morgen, op het gebied van landgoed ’t Kreil. De hond liep los en daardoor een flink eind voor zijn eigenaar uit. Op de Kreilweg, een zandweg, hoorde de eigenaar de hond blaffen. Het gebeurde rond 5 uur ’s morgens en het was dus nog donker.
Daardoor kon de man niet zien wat er gebeurde. Opeens hield het blaffen op. De man liep door tot hij de hond gevonden had en vond het dier zwaargewond in de berm. Hij nam het dier mee naam huis en meldde het voorval bij de politie.

De hond werd bij een dierenarts onderzocht. Hij bleek een poot ontwricht te hebben maar ook zijn schedel bleek te zijn ingeslagen. Het dier kon niet meer gered worden.
De politie meldde dat onderzoek heeft uitgewezen dat het om mishandeling gaat en niet om een aanval van een ander dier.
De overleden hond is in beslag genomen en er wordt autopsie op gepleegd bij Wageningen Bioveterinary Research in Lelystad.


 


De politie zoekt getuigen van deze mishandeling en plaatste een oproep op twitter.

twitter

 

Wellicht ook interessant

opening

Dieren-CSI nu definitief van start

Vandaag is het dan definitief van start gegaan, het Landelijk Expertise Centrum Dierenmishandeling oftewel LED.

honden s. in de auto

Strengere controle op shows in Luxemburg na rel rondom mishandelende handler

Als de organisatie, de Luxemburgse Kennel club (Fédération Cynologique Luxembourgeoise) geen beter toezicht op de parkeerplaatsen organiseert, weigert de Veterinai

Caitlyn en de dader

Vijf jaar cel voor dichtplakken bek

Een man die zijn Staffordshire Bull Terrier met ducktape haar mond afplakte omdat ze teveel blafte heeft vijf jaar celstraf gekregen. Dat gebeurde in de Amerikaanse staat South Carolina.