Pilotstudie: hond helpt mensen met chronische pijn | Dogzine

Pilotstudie: hond helpt mensen met chronische pijn

hond met roos (pixabay)

Kan samenwonen met een hond verlichting betekenen voor mensen met chronische pijn? “Ja” denken onderzoekers aan de Universiteit van Calgary (Canada). Het onderzoek heet Human-Animal Pain Interaction (HAPI) en tot nu toe betreft het telefonische enquêtes van mensen die lijden aan chronische pijn in de provincie Alberta.

Onderzoekster Eloise Carr weet dat er veel onderzoek is over de voordelen van honden bij bepaalde ziektes, maar tot nu toe was er nooit gekeken naar mensen die chronisch pijn hebben. Daarom begon Calgary een pilotstudie en daaruit bleek dat honden mensen een reden geven om het huis uit te gaan en te socializen. Bovendien suggereert het onderzoek dat honden kunnen helpen met de depressie die vaak gepaard gaat met chronische pijn.

Uit de enquetes kwamen vaak diepgaande verhalen naar boven. Carr: 'We hadden een man die al drie keer een poging tot zelfmoord had ondernomen. Bij de derde poging stopte hij zichzelf en zei: 'Wie zou er voor mijn hond zorgen?' "Wanneer je dat hoort, besef je hoe vreselijk chronische pijn kan zijn, maar ook hoe krachtig de band met hun hond kan zijn."

Het HAPI-onderzoek geeft ook aan dat een hond een afleiding kan zijn en de angst van een patiënt kan verminderen door het omgaan met het dier. Een van de grootste voordelen van een hond is ok dat het dier kan “luisteren”.

"Mensen met chronische pijn hebben vaak niet een enorm sociale netwerk," zegt Carr. "Hun vrienden en familie hebben hen soms verlaten en ze staan ​​er alleen voor. Ze zijn vaak niet op hun werk en zoals iemand tegen me zei: 'De hond geeft me toestemming om te huilen.' Er is geen oordeel. Praat met de hond, en die empathie of dat gevoel en de verbinding die ze hebben is echt krachtig. "

Pamela Pyle is al anderhalf jaar betrokken bij het HAPI-onderzoek. Ze lijdt aan chronische pijn als gevolg van een motorongeval meer dan 25 jaar geleden. Pyle heeft een hulphond om haar te helpen, maar Willow, haar twee jaar oude Shepherd-Labrador-kruising helpt ook om haar pijn te verlichten.

"Ik weet dat wanneer mijn pijn extreem is, ze aan mijn voeten gaat liggen en daar blijft liggen totdat ik voel dat de pijn zakt. De pijn gaat niet weg, maar wordt wel draaglijker. Eventuele pijnmedicatie kan vaak ook verminderd worden.

Carr meent dat er geen gemakkelijke oplossing is voor mensen met chronische pijn. Medicijnen zijn beschikbaar, maar mensen willen uiteindelijk hun pijn kunnen beheersen met minder medicatie."Wat is er beter dan een hond te hebben die daarvoor therapeutisch is?".

Het team van 15 onderzoekers en patiënten van de Universiteit van Calgary, de Universiteit van Alberta en de Universiteit van Lethbridge zijn van plan het onderzoek dit jaar uit te breiden.Wellicht ook interessant

hond met pijn

Veelbelovend onderzoek naar eenmalig middel bij chronische pijn bij honden

Chronische pijn bij honden behandelen met 1 injectie?  Het lijkt een utopie, maar volgens Amerikaanse onderzoekers is het mogelijk, en al uitgeprobeerd.

vergelijking met andere middelen

Cannabis straks ook als "echt" medicijn

Naast meer natuurlijk georiënteerde bedrijven krijgt nu ook de meer reguliere farmaceutische industrie belangstelling voor cannabis-producten.

angstig hondje

Plotselinge angst voor geluiden? Wellicht heeft de hond veel meer pijn

Honden die angstig of angstig zijn wanneer ze worden geconfronteerd met harde of plotselinge geluiden moeten routinematig worden onderzocht op de aanwezigheid van pijn door dierenartsen, dat blijkt