PETA ontkent loslaten honden op Woofstock | Dogzine

PETA ontkent loslaten honden op Woofstock

woofstock

Op Social Media circuleren verhalen over actievoerders die namens PETA op het “Woofstock”-festiuval in Vallejo, USA, honden losgelaten hebben uit hun benches, waardoor deze verdwaasd over het veld gingen rennen. Ook zouden de actievoerders de stroomaansluiting uit campers hebben losgetrokken waardoor de airconditioning zou uitvallen, en de honden door oververhitting zouden zijn omgekomen. “Better dead than bred” zou de slogan geweest zijn van de actievoerders. Alle actievoerders zouden zijn opgepakt, en alle honden veilig teruggebracht.

fb bericht

Via de reguliere kanalen is daarover niets terug te vinden. Alleen is bekend dat de 14 gestolen (en teruggevonden) honden uit de witte bus ook onderweg waren naar Vallejo, en daar overigens afgelopen weekeinde ook waren.

PETA ontkent op haar eigen site alle betrokkenheid bij eventuele acties in Vallejo. “This accusation is not only untrue but absolutely absurd.” Aldus de verklaring.“Hoewel PETA de gehoorzaamheidsproeven van honden ondersteunt, met name diegene die de deelname van gemengde rassen mogelijk maken, houden we niet van hondententoonstellingen omdat ze honden promoten op basis van het uiterlijk, en veel van de 'wenselijke' fysieke eigenschappen kunnen een verscheidenheid aan gezondheidsproblemen veroorzaken. Hondenshows promoten ook raszuivere honden (en dus fokken), eerder dan het redden van dakloze gemengde rassen uit opvanghuizen.” Zo gaat de verklaring verder. “Het zou echter in strijd zijn met de filosofie van PETA om honden schrik aan te jagen, te desoriënteren door hen uit hun benches te laten. Interessant is dat de enige personen die baat zouden hebben bij het uitvoeren van dergelijke onverantwoordelijke en wrede acties en de schuld op PETA leggen, diegenen zijn die worden bedreigd door de vooruitgang die PETA boekt in het veranderen van praktijken die afhankelijk zijn van dierenleed voor winst.”

Dogzine heeft ook de organisatie van Woofstock om meer informatie gevraagd. Zodra dat bekend is vullen we het artikel aan.

Wellicht ook interessant

Adrian Landarte (Uruguay)

Nieuw bestuur Show-commissie FCI

Gesponsord door de Portugese Clube Portugues de Canicultura, CPC, werd vorig weekeinde ook de jaarvergadering van de “Shows commission” gehouden.

dogzine tv screen

Hond van het Jaarshow 2016 live bij Dogzine

Live kijken naar de mooiste honden van Nederland. Dat kan a.s. zondag 15 januari vanaf ongeveer 14.00 uur.

rolstoel

Update: Raad van Beheer: geen rolstoel in de ring

Update: Na alle commotie is op de website van de Raad nu een aanpassing gedaan. Binnen showringen zijn gemotoriseerde hulpmiddelen verboden. Gewone rolstoelen en krukken blijven dus mogelijk.