Opnieuw Hazenpest in Utrecht | Dogzine

Opnieuw Hazenpest in Utrecht

haas

In het Kromme Rijngebied bij Bunnik is is een haas gevonden met hazenpest. De bacterie werd vastgesteld door een laboratorium van de Wageningen Universiteit. Dat meldt RTV-Utrecht. De hazenpest, ook wel bekend als tularemie, kan door hazen ook overgebracht worden op andere dieren en op mensen. Het wordt aangeraden om de hazen niet aan te raken, te slachten of op te eten. Ook hondenbezitters moeten alert zijn bij het uitlaten van de hond. 

Het is de tweede keer dit jaar dat in de provincie Utrecht Hazenpest wordt aangetroffen. Ook in Zuid Holland kwam dit jaar hazenpest voor, in beide gevallen bij mensen. 

Meer informatie over symptomen en de behandeling van Hazenpest is hier te vinden.

 

Wellicht ook interessant

haas

Nieuw onderzoek: ook honden dragen Hazenpest met zich mee

Niet alleen mensen maar ook honden kunnen besmet raken met tularemie, een levensbedreigende ziekte voor konijnen of knaagdieren. De ziekte staat hier meer bekend als de hazenpest.

haas

Opnieuw Hazenpest in Utrecht

In het Kromme Rijngebied bij Bunnik is is een haas gevonden met hazenpest. De bacterie werd vastgesteld door een laboratorium van de Wageningen Universiteit.

Haas (foto pixabay)

Hazenpest na jarenlange afwezigheid steeds vaker terug: 2 mensen besmet

In de eerste helft van 2016 is bij een patiënt uit de provincie Utrecht de zoönose tularemie (hazenpest) vastgesteld. Dat meldt de website van de jagersvereniging.