Opnieuw gerommel rondom bestuur Russische Kennel club | Dogzine

Opnieuw gerommel rondom bestuur Russische Kennel club

Alexey Belkin

De vice-president van de Russische Kennelclub, Alexey Belkin, is gearresteerd op verdenking van “'illegale verwerving, opslag en vervoer van verdovende middelen, psychotrope stoffen” oftewel drugshandel en vervoer. Dat meldt het Engelse blad Dogworld. Belkin zit vast en de politie voert een onderzoek uit.Het zou gaan om 3,5gram van de stof “spice”

Opnieuw komt de RKF in slecht daglicht nadat recentelijk ook president  Alexander Inshakov van de Russische Kynologische Federatie (RKF) in Moskou werd opgepakt..

De RKF heeft de beschuldigingen tegen de heer Belkin naar het rijk de fabelen en zegt dat onjuiste informatie wordt verspreid. Belkin werd gearresteerd tijdens een inval op een hotelkamer waar hij verbleef voor een RKF-conferentie en waar de drug naar verluidt werd gevonden. Zijn bankpas, mobiele telefoon, paspoort en andere persoonlijke bezittingen werden door de politie in beslag genomen.Belkin zou bij de arrestatie klappen hebben opgelopen en werd geboeid afgevoerd. Volgens de RKF is Belkin opgepakt omdat “”because of his principled position in matters of the work of the RKF and not because he is accused of base and dirty trumped-up charges”.

De inval bij de RKF waarbij voorzitter Inshakov werd opgepakt vond drie weken geleden plaats. Volgens de politie was er een verdenking van het frauduleus gebruiken van contributiegelden. Inshakov vertelde verslaggevers dat zijn huis- en RKF-kantoren werden doorzocht, maar uiteindelijk is er geen tenlastelegging geweest.

Het rommelt al veel langer rondom de RFK. Vorig jaar leek het er even op dat de World Dog Show niet door kon gaan omdat ook toen er sprake was van beschuldigingen en andere ongeregeldheden. Zo werd de Jachthondenfederatie door de RKF buitenspel gezet, trad voorzitter Inshakov ook al tijdelijk af, en moest de FCI alle zeilen bijzetten en hulp organiseren om alles op tijd toch klaar te krijgen. 

Wellicht ook interessant

bord bij RAI

FCI: Wereldwijde invoering van Zero Tolerance beleid

Het Zero Tolerance beleid ten aanzien van honden in auto’s, waar afgelopen dagen in Amsterdam tijdens de WDS mee is begonnen, wordt internationaal.

bobtail

Borstelen, alleen voor uiterlijk vertoon?

We borstelen en groomen wat af op een hondenshow. "Allemaal uiterlijk vertoon, de hond vindt het vreselijk". Of misschien niet, heeft het een ander doel?

stop yulin

Raad van Beheer wijzigt standpunt ten opzichte van World Dog Show 2019 in China

Er is al lange tijd wereldwijd onrust in de kynologie sinds de FCI China verkoos tot gastland voor de World Dog Show in 2019.