Ongewone pleegvader voor negen jonge eendjes | Dogzine

Ongewone pleegvader voor negen jonge eendjes

Fred (foto Mountfitchet Castle)

In het Engelse Essex hebben negen pulletjes, jonge eendjes, een wel heel opvallende pleegouder, een hond heeft de negen eendjes "geadopteerd" nadat hun moeder was verdwenen.

Fred, een 10-jarige labrador is de nieuwe verzorger geworden voor de babyvogels in Mountfitchet Castle, een toeristische attractie vlak bij Stansted  Airport..

De moeder van de kuikentjes was plotseling nergens te bekennen, en het personeel zag hen alleen rondwaggelen.  Fred echter  nam ze onmiddellijk onder zijn hoede en is sindsdien altijd aan het babysitten geweest. Ze hebben hem zelfs de slotgracht in gevolgd voor een duik, aldus het personeel.

Het gereconstrueerde Normandische kasteel herbergt normaal al een aantal opvangdieren, maar Fred is daar de echte"huishond".

Een woordvoerster zei dat het personeel "erg bezorgd" was toen de moeder van de eendjes op donderdag verdween, waardoor ze "er een beetje verloren" uitzagen. Maar Fred, die behoort tot een van de eigenaren van de attractie, Jeremy Goldsmith, kwam helpen.

"We brachten de eendjes het huis in omdat ze te jong zijn om voor zichzelf te zorgen, en Fred nam ze gewoon onder zijn poot - in plaats van zijn vleugel", aldus Jeremy  Goldsmith.

Het is niet bekend wat er met de moeder van de eendjes is gebeurd. De eendjes slapen met Fred in de hondenmand en volgen hem alsof hij hun moeder is. 

 

 

Wellicht ook interessant

labrador (pixabay.com)

Labrador, de engste blaffer.

Hij is niet alleen de populairste hond, hij heeft ook nog eens de meest angstaanjagende blaf: de (gele) labrador. althans, volgens de Britten.

cavalier (stockfoto)

PETscan: Hoe gezond zijn de rashondenpopulaties in Nederland?

Sinds de kritiek op de rashondenfokkerij is toegenomen, is men vooral op zoek naar feiten. Staan rashonden er echt zo slecht voor, en geldt dit voor alle rassen?

beaux tox

Misvormde hond vindt thuis na vijf jaar

Soms komt het allemaal goed.