Onderzoek naar effect van voedingssupplement bij honden | Dogzine

Onderzoek naar effect van voedingssupplement bij honden

olie

De Universiteitskliniek voor Gezelschapsdieren wil onderzoeken in hoeverre de vachtconditie, vertering en activiteit verandert bij honden die dagelijks paardenvet bij hun voeding krijgen. Dit voedingssupplement is al enige tijd op de markt en is een veilig product. Om de gezondheidsclaims te kunnen onderzoeken is de kliniek op zoek naar gemotiveerde eigenaren en hun honden. Er zijn veel verschillende toevoegingen voor het dieet van de hond beschikbaar. Dit kunnen ook plantaardige oliën zijn of oliën van dierlijke oorsprong. Eén hiervan is olie van paardenvet. Dit product zou veel positieve effecten op de gezondheid van honden hebben.

Wie kan meedoen

De belangrijkste voorwaarde om aan het onderzoek mee te doen is dat uw hond gezond is. Gedurende de studie geeft u 8 weken lang uw hond dagelijks de olie bij zijn voeding. Verder is het belangrijk dat uw hond gedurende de studie grotendeels bij u verblijft. 

Wat kunt u van het onderzoek verwachten?

De kliniek meldt: "Het onderzoek is opgebouwd uit twee contactmomenten met een tussenperiode van 8 weken. Deze contactmomenten zullen plaatsvinden in de Universiteitskliniek voor Gezelschapsdieren. Tijdens het eerste contactmoment vult u een vragenlijst in en worden er foto’s van de vacht van uw hond gemaakt. Na dit eerste contactmoment zult u uw hond gedurende 8 weken dagelijks olie van paardenvet bij zijn voeding geven. Het paardenvet dat uw hond bij zijn voeding gaat krijgen, is al enige tijd op de markt en is een veilig product. Aan het einde van deze periode volgt het tweede contactmoment, waarbij u nogmaals een vragenlijst invult en er weer foto’s van de vacht van uw hond worden gemaakt. De resultaten van dit onderzoek zullen waarschijnlijk aan het eind van 2017 bekend zijn. Vanzelfsprekend wordt u daarvan op de hoogte gebracht.

Het onderzoek vindt plaats onder verantwoordelijkheid en begeleiding van dr. R.J. Corbee, specialist klinische voeding van de Universiteitskliniek voor Gezelschapsdieren. Indien u interesse heeft om deel te nemen aan dit onderzoek, of aanvullende vragen heeft, kunt u contact opnemen met Rosanne Storms, student Diergeneeskunde, via r.g.p.storms@students.uu.nl."

Wellicht ook interessant

begrijpen

Snapt Bello wat je zegt?

Kun je ongestoord ruzie maken waar je hond bij is als je dat maar op een neutrale toon doet? Dat is een vraag die mensen al jaren bezig houdt.

muilkorf

De muilkorf zou niet zo negatief bekeken moeten worden

Muilkorven, we hebben een negatief imago en met zijn allen vinden we eigenlijk niet dat dat zou moeten.

Twee labradors

Herkent je poedel de poedel van de hoek als rasgenoot?

Als een teckel buiten loopt en een andere teckel ziet, denkt hij dan "He, een teckel?".