Onderzoek naar effect van voedingssupplement bij honden | Dogzine

Onderzoek naar effect van voedingssupplement bij honden

olie

De Universiteitskliniek voor Gezelschapsdieren wil onderzoeken in hoeverre de vachtconditie, vertering en activiteit verandert bij honden die dagelijks paardenvet bij hun voeding krijgen. Dit voedingssupplement is al enige tijd op de markt en is een veilig product. Om de gezondheidsclaims te kunnen onderzoeken is de kliniek op zoek naar gemotiveerde eigenaren en hun honden. Er zijn veel verschillende toevoegingen voor het dieet van de hond beschikbaar. Dit kunnen ook plantaardige oliën zijn of oliën van dierlijke oorsprong. Eén hiervan is olie van paardenvet. Dit product zou veel positieve effecten op de gezondheid van honden hebben.

Wie kan meedoen

De belangrijkste voorwaarde om aan het onderzoek mee te doen is dat uw hond gezond is. Gedurende de studie geeft u 8 weken lang uw hond dagelijks de olie bij zijn voeding. Verder is het belangrijk dat uw hond gedurende de studie grotendeels bij u verblijft. 

Wat kunt u van het onderzoek verwachten?

De kliniek meldt: "Het onderzoek is opgebouwd uit twee contactmomenten met een tussenperiode van 8 weken. Deze contactmomenten zullen plaatsvinden in de Universiteitskliniek voor Gezelschapsdieren. Tijdens het eerste contactmoment vult u een vragenlijst in en worden er foto’s van de vacht van uw hond gemaakt. Na dit eerste contactmoment zult u uw hond gedurende 8 weken dagelijks olie van paardenvet bij zijn voeding geven. Het paardenvet dat uw hond bij zijn voeding gaat krijgen, is al enige tijd op de markt en is een veilig product. Aan het einde van deze periode volgt het tweede contactmoment, waarbij u nogmaals een vragenlijst invult en er weer foto’s van de vacht van uw hond worden gemaakt. De resultaten van dit onderzoek zullen waarschijnlijk aan het eind van 2017 bekend zijn. Vanzelfsprekend wordt u daarvan op de hoogte gebracht.

Het onderzoek vindt plaats onder verantwoordelijkheid en begeleiding van dr. R.J. Corbee, specialist klinische voeding van de Universiteitskliniek voor Gezelschapsdieren. Indien u interesse heeft om deel te nemen aan dit onderzoek, of aanvullende vragen heeft, kunt u contact opnemen met Rosanne Storms, student Diergeneeskunde, via r.g.p.storms@students.uu.nl."

Wellicht ook interessant

geld

Geld maakt gelukkiger dan een hond

Als hondeneigenaar horen we het graag, de onderzoeken, breeduit uitgemeten in de populaire pers, hoe een hond ons leven positief veranderd en er zelfs voor zorgt

likkende hond

Hoe kalmerend zijn kalmerende signalen?

Onlangs verscheen er een studie van Mariti et al over kalmerende signalen, getiteld: Analysis of the intraspecific

hond

Castratie en de effecten op het immuunsysteem

Castratie wil zeggen het wegnemen van de voortplantingsorganen en is een algemene aanvaarde methode om de populatie van huisdieren onder controle te houden en om bepaalde gezondheids- en gedragsvoo