Onderzoek Franse hartworm | Dogzine

Onderzoek Franse hartworm

lab

De Franse hartworm begint langzaam maar zeker een probleem te worden in Nederland. En hoe hij het beste bestreden kan worden is niet duidelijk. Daarom werkt Dogzine graag mee aan een onderzoek dat hiernaar gedaan wordt door Thessa van Duinen.

UPDATE: Thessa heeft inmiddels heel veel aanmeldingen ontvangen, verdere aanmeldingen zijn niet meer nodig.


Haar oproep is de volgende:

Honden gezocht uit Noord-Oost Nederland voor onderzoek Franse Hartworm

Voor haar bachelor scriptie gaat Thessa onderzoek doen naar de Franse hartworm (Angiostrongylus vasorum). Ze gaat onderzoeken of deze worm voorkomt bij honden in de provincies Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel en het noordelijke puntje van Gelderland.
Voor dit onderzoek zijn deelnemers nodig.
Bij deelname krijgt u gratis uitslag van ontlastingsonderzoek van uw hond. Dit onderzoek vindt plaats onder begeleiding van Rolf Nijsse bij de faculteit Diergeneeskunde.

Wie kan zich aanmelden?
Woont u in een van bovenstaande provincies en heeft u een of meerdere honden? Dan kunt u zich voor dit onderzoek aanmelden.

Wat is er voor het onderzoek nodig?
Voor dit onderzoek is er alleen maar wat ontlasting van uw hond(en) nodig en een ingevulde vragenlijst.
Na aanmelding ontvangt u een pakket via de post om de ontlasting te verzamelen en deze kunt u met bijgeleverde envelop weer terugsturen. Deelname is mogelijk met maximaal 3 honden per huishouden.

Uiteraard houdt Dogzine u ook op de hoogte van de resultaten van dit onderzoek.


 

Wellicht ook interessant

loulou

Pup van 9 maanden overleed aan hartworm

Er wordt vaak nonchalant gedaan over ontwormen, maar oplettendheid is geboden. Dat blijkt uit het trieste verhaal van Loulou, dat we van de eigenaar mogen delen:

lab

Onderzoek Franse hartworm

De Franse hartworm begint langzaam maar zeker een probleem te worden in Nederland. En hoe hij het beste bestreden kan worden is niet duidelijk.