Mickey zonder Pluto, Obelix zonder Idefix: aandacht voor verlaten huisdieren in de vakantie | Dogzine

Mickey zonder Pluto, Obelix zonder Idefix: aandacht voor verlaten huisdieren in de vakantie

Twee van de voorbeelden

Nog een paar weken en dan beginnen de zomervakanties. En bijna traditioneel betekent dat toch voor een groot aantal huisdieren dat ze ofwel –in het beste geval-  bij een asiel worden gedumpt, ofwel gewoon ergens naar “dat mooie vakantieadres op de Veluwe” gaan, het eufemisme voor ergens aan een boom gebonden worden.

Niet alleen Nederland kent het probleem, ook in andere Europese (en daarbuiten) landen is dit een probleem. Overvolle “shelters”, zwerfhonden en – katten etc.

De Franse kunstenaar Nicolas Amiard is zijn eigen actie begonnen tegen dit dierenleed. In zijn kunstproject Summer Adventures zien we beroemde personages “afscheid nemen” van hun trouwe metgezellen. Het project moet het bewustzijn over het achterlaten van dieren vergroten. 

meerdere voorbeelden

En dus zien we Bollie zonder Billie, Idefix zonder Obelix, Snoopy zonder Charlie, Mickey zonder Pluto, Kuifje zonder Bobbie. Deze scheidingen lijken onmogelijk, omdat deze beroemde stripfiguren onafscheidelijk zijn van hun trouwe metgezellen. Maar toch ... De Franse artistiek leider Nicolas Amiard kwam op het idee om deze helden uit onze kinderjaren (en daarna) te gebruiken om bewustwording te creëren.

Het project speelt in op nostalgie en onze emoties om zo onze ogen te openen voor deze vreselijke praktijken. Het zou ons shockeren als Pluto en Scooby-Doo aan een boom gebonden zouden worden bij vakantie. Dus waarom zouden we onszelf het recht geven om hetzelfde te doen met onze eigen viervoetige metgezel?

Dit project is niet het enige Europese idee dat het achterlaten van huisdieren onder de aandacht brengt. Recent verscheen op de Portugese TV een opvallende reclameboodschap met dezelfde intentie.

De afbeeldingen in dit artikel zijn van NICOLAS AMIARD


 


 

Wellicht ook interessant

Pipper (screenshot Facebook)

Spaanse hond brengt toerisme-mogelijkheden honden in kaart

Hij heeft 60.000 volgers op social media, vooral op Facebook.

portugal

"Vakantie zonder hond is geen vakantie"

Veel van de invullers van onze enquête “Gaat de hond mee op vakantie” zijn echte hondenliefhebbers, want maar liefst 88% van alle bazen neemt hun hond of honden inderdaad mee op vakantie.