Met laatste Corgi overleden sterft Britse koningshuistraditie uit | Dogzine

Met laatste Corgi overleden sterft Britse koningshuistraditie uit

queen elisabeth

In Engeland, bij uitstek een land van tradities, lijkt aan een lange traditie een einde te zijn gekomen. Afgelopen zondag stierf de laatste Corgi van Queen Elisabeth II.  Willow, zo heette de hond, leed aan een kankerachtige ziekte en de Koningin zelf besloot de hond te laten inslapen om hem verdere pijn te besparen. Insiders zeggen  dat de Koningin “met een gebroken hart achterblijft”, aangezien Willow altijd met haar meeging en bij haar was.

Bronnen in het paleis zeggen dat alhoewel elke corgi de Elisabeth lief was, ze met Willow een speciale band had. Willow, zo zeggen bronnen, verbond haar op een bepaalde manier met haar jeugd, met haar ouders. Vele jaren heeft ze corgis gehad en gefokt, en aan dat tijdperk is voor de Koningin, inmiddels zelf 91, nu een einde gekomen.

de eerste corgi
Elisabeth II met haar eerste Corgi (ca. 1937)

Willos was een nazaat in de 14e generatie van Susan, de hond die Elisabeth op haar 18e kreeg. Sinds de 2e Wereldoorlog is de Britse monarchie daarmee nooitt zonder Corgis geweest. Elisabeth gaf het fokken op in 2015, uit angst dat ze over de ups zou vallen en zelf ook iets zou oplopen gelet op haar leeftijd. Wel speelde ze tot dit weekeinde nog regelmatig met haar laatste Corgi. Andere bronnen zeggen dat Elisabeth geen pups meer wilde omdat ze er “geen achter wilde laten” als ze zelf zou overlijden.

Buckingham Palace zelf heeft nog niet gereageerd. Willow is 15 jaar oud geworden. 


 

Wellicht ook interessant

praalgraf

Hollandsche bulldog sinds 1572 officiële hond van de Oranjes

De mopshond of “pug” is populair, maar niet onomstreden door de vele gezondheidsproblemen die honden van dit ras hebben. Vooral ademhalingsproblemen door de korte neus zijn bekend.

barbet

Barbet nu ook erkend in Engeland

De Barbet, een van oorsprong Frans waterhondenras, had de eer om zich het 220e erkende ras te mogen noemen binnen The Kennel Club, het kynologisch orgaan in Engeland.

Bungle

Engeland boos over celstraf voor bijtende pup "Bungle"

Engeland is in de ban van een Chowchow-pup, die mogelijk negen maanden achter de tralies moet.