Man denkt hond te kopen, maar blijkt rat te zijn | Dogzine

Man denkt hond te kopen, maar blijkt rat te zijn

rat of hond?

China is dan wel een sterk opkomende wereldeconomie, niet iedereen behoort plotseling tot de intellectuelen daar. Iets wat iemand ook hier had kunnen overkomen. Desondanks blijft het een mooi verhaal  dat nu viral gaat in China en grote delen van de wereld. Een man die meende een leuke pup te hebben gekocht, ontdekte weken later dat hij geen hond, maar een rat had aangeschaft.

Waar precies in China het gebeurde is niet duidelijk. Volgens lokale media kocht de man op de markt een kleine zwarte hond als metgezel, omdat hij zich alleen voelde.  Omdat het hondje ook nog eens niet de hoofdprijs kostte, was de man snel ‘verkocht’.

Wat hem wel begon op te vallen, was dat zijn hond nauwelijks groeide. Ook werd er geen beharing op de ‘jonge pup’ zichtbaar. Via zijn blog vroeg de man het Internet om hulp, om te achterhalen wat er met zijn hond aan de hand was.

En alhoewel veel mensen om hem heen aanvankelijk ook geen idee hadden  (“Een zeer zeldzame varkenshond” riep iemand nog), werd het uiteindelijk duidelijk. In plaats van een pup had de man een zogeheten bamboerat gekocht. Een dik knaagdier wat in China vooral ondergronds leeft.  En overigens in delen van China als delicatesse geldt.

DE man heeft de rat maar laten lopen, vooral omdat hij geen idee had hoe voor het beest te zorgen. Hij is overigens niet de eerste Chinees die thuiskwam met iets anders dan een hond, meestal overigens blijken de "pups" beren te zijn...


 


 

Wellicht ook interessant

yulin

Yulin stopt niet, ban op hondenvlees lijkt voornamelijk loos gerucht

Even haalde de hondenwereld opgelucht adem. "Yulin", bekend van de wrede slachtmethodes en het "Yulin Lychee and Dog Meat Festival" deed hondenvlees in de ban.

yulin (Foto Humane Society International)

Yulin, 10.000 honden zijn druppel op gloeiende plaat

Elk jaar leidt het weer tot grote verontwaardiging bij hondenliefhebbers wereldwijd, het Lychee and Dog Meat Festival, gehouden in de Chinese stad Yulin in de pro

stop yulin

Raad van Beheer wijzigt standpunt ten opzichte van World Dog Show 2019 in China

Er is al lange tijd wereldwijd onrust in de kynologie sinds de FCI China verkoos tot gastland voor de World Dog Show in 2019.