Man denkt hond te kopen, maar blijkt rat te zijn | Dogzine

Man denkt hond te kopen, maar blijkt rat te zijn

rat of hond?

China is dan wel een sterk opkomende wereldeconomie, niet iedereen behoort plotseling tot de intellectuelen daar. Iets wat iemand ook hier had kunnen overkomen. Desondanks blijft het een mooi verhaal  dat nu viral gaat in China en grote delen van de wereld. Een man die meende een leuke pup te hebben gekocht, ontdekte weken later dat hij geen hond, maar een rat had aangeschaft.

Waar precies in China het gebeurde is niet duidelijk. Volgens lokale media kocht de man op de markt een kleine zwarte hond als metgezel, omdat hij zich alleen voelde.  Omdat het hondje ook nog eens niet de hoofdprijs kostte, was de man snel ‘verkocht’.

Wat hem wel begon op te vallen, was dat zijn hond nauwelijks groeide. Ook werd er geen beharing op de ‘jonge pup’ zichtbaar. Via zijn blog vroeg de man het Internet om hulp, om te achterhalen wat er met zijn hond aan de hand was.

En alhoewel veel mensen om hem heen aanvankelijk ook geen idee hadden  (“Een zeer zeldzame varkenshond” riep iemand nog), werd het uiteindelijk duidelijk. In plaats van een pup had de man een zogeheten bamboerat gekocht. Een dik knaagdier wat in China vooral ondergronds leeft.  En overigens in delen van China als delicatesse geldt.

DE man heeft de rat maar laten lopen, vooral omdat hij geen idee had hoe voor het beest te zorgen. Hij is overigens niet de eerste Chinees die thuiskwam met iets anders dan een hond, meestal overigens blijken de "pups" beren te zijn...


 


 

Wellicht ook interessant

circulaire

Hong Kong furieus over FCI-verbanning

De Hong Kong Kennel club is woedend op de FCI, nadat de internationale kynologische vereniging Hong Kong met onmiddellijke ingang niet alleen van de lijst van aangesloten kennelclubs heeft geschrap

cku

Aanklacht China Kennel Union is "misverstand"

Een brief met een felle aanklacht tegen een FCI-keurmeester en tegen de vice-voorzitter van de Raad van Beheer.

logo nkk

Noorse Kennelclub: Geef GoldCard geld aan hulporganisatie in China

De Noorse Kennelclub heeft beleefd de zogeheten "Gold Card" afgewezen. De NKK deed dat in een brief van 13 juli aan de Chinese Kennel Club CKU.