Labradors en Golden retrievers gezocht voor onderzoek naar jeuk | Dogzine

Labradors en Golden retrievers gezocht voor onderzoek naar jeuk

labrador, stockfoto

Heeft u een Labrador of Golden Retriever met stamboom, en is hij ouder dan drie jaar? Dan wil de Universiteit van Nottingham graag dat u meedoet aan een onderzoek naar atopische dermatitis, oftewel huidallergie. Het ItchyDog-project (Jeukhondenproject) werd dit weekeinde op Crufts gelanceerd. Het onderzoek kan geheel online gedaan worden, en is qua vragenlijst niet beperkt tot het Verenigd Koninkrijk.

Het doel van het project is om de mogelijke genetische en omgevingsfactoren die bij honden atopische dermatitis veroorzaken te onderzoeken en om een strategie te vinden om het aantal honden dat getroffen wordt door de ziekte terug te dringen. De onderzoekers vragen de eigenaars om online deel te nemen, zelfs als hun hond al een jeukprobleem heeft.

Onderzoekster Dr Naomi Harvey: "We weten dat ten minste 10 procent van de honden last heeft van langdurige huidallergieën, dat kan een ernstige impact hebben op hun leven en op het leven van de eigenaren in de omgang met de hond . We willen nu gegevens verzamelen over zowel atopische (jeuk) en niet-atopische (niet-jeukende) honden in deze rassen, zodat we kunnen kijken naar de verschillen tussen hen op een genetische, milieu- en gedragsniveau om ons te helpen beter inzicht in de oorzaken en gevolgen van de de ziekte te krijgen.

Alleen raszuivere Labradors en Golden Retrievers, in de leeftijd van drie jaar en ouder, kunnen worden geregistreerd bij het project." Deelnemen aan het onderzoek kan door het invullen van een online enquête na het registreren van uw hond op de website van het Itchy Dog Project. De enquête vraagt naar de gezondheid en levensstijl van uw hond en duurt 10 minuten (in het Engels). Een link naar een tweede onderzoek over het gedrag van uw hond wordt dan per e-mail aan de deelnemers toegezonden en duurt 15 minuten om in te vullen.

Aanmelden kan hier.


Wellicht ook interessant

labrador

Labrador is wereldwijd favoriet, Duitse Herder is runner up

Loop een rondje op straat in de Verenigde Staten, en de kans dat je een baasje met Labrador tegenkomt is groot. De Labrador is namelijk het meest populaire ras daar.

cavalier (stockfoto)

PETscan: Hoe gezond zijn de rashondenpopulaties in Nederland?

Sinds de kritiek op de rashondenfokkerij is toegenomen, is men vooral op zoek naar feiten. Staan rashonden er echt zo slecht voor, en geldt dit voor alle rassen?

labradorpup

Hoop voor puppy's met myopathie door gentherapie

Je neemt een schattig lief pupje in huis, en plotseling verandert je speelse pup in een zielig hoopje hond.