Labrador, de engste blaffer. | Dogzine

Labrador, de engste blaffer.

labrador (pixabay.com)

Hij is niet alleen de populairste hond, hij heeft ook nog eens de meest angstaanjagende blaf: de (gele) labrador. althans, volgens de Britten. dat blijkt uit een onderzoek van verzekeringsmaatschappij Churchill Home Insurance. Ruim 2000 Engelsen werden hierover ondervraagd afgelopen november. Engelsen blijken ook niet zo goed in het "herkennen" van het blaffende ras, bijna de helft van de ondervraagden dacht een Rottweiler aan te treffen waar de Labrador hoorbaar was.

In het lijstje "angstaanjagende blaffers" scoort de Weimaranber op plek 2 (en Engeland verwachtte daar als eerste keus de English Bull Terrier). De (echte) Rottweiler komt op plek 3, en veel mensen meenden daar een Duitse Herder te horen. Het lijstje afmakend naar de minst dreigende blaf levert vervolgens de Duitse Herder, English Bull Terrier, Springer spaniel, West Highland White Terrier, Beagle, Yorkshire Terrier en op de minst dreigende plek de Toy Poedel op. Geen van de honden werd overigens als "eerste keus"herkend op de Westie na.

Het onderzoek van de verzekeringsmaatschappij ging overigens vooral over de invloed van honden op inbrekers. 84% Van de Britten denkt dat een hond inbrekers effectief afschrikt. Hetgeen ook wel klopt met de data, polishouders met honden dienen 7% minder claims in ten gevolge van inbraak. Een onderzoek onder de beroepsgroep van inbrekers zelf steunt dit resultaat, de heren (en dames) van het boevengilde erkennen dat huizen met honden vaak minder geschikt zijn als doelwit. Overigens, ruim 39% van de Britten denkt ook dat hun hond al daadwerkelijk een inbreker heeft weggejaagd. 

Dat mensen een blaf niet goed kunnen plaatsen bij een ras, en da de overwegend vriendelijke Labrador dus effectief is als lawaaimakend afschrikmiddel, is mooi. Desondanks vindt de maatschappij dat wat aanvullende beveiligingsmaatregelen welkom zouden zijn, en fikkie alleen niet genoeg is. En niet alleen een "Pas op voor de hond" bordje, 22% van de Engelsen heeft dat, maar meer dan de helft van deze bordjesbezitters heeft dus geen hond.

 

 

Wellicht ook interessant

first dog 2017

Amerikaanse verkiezingen, wie wordt straks First Dog?

President, First Lady, First Dog. Niet elke term is even bekend in Nederland, maar elke  Amerikaan weet wie de First Dog, oftewel de presidentiële hond, is.

veldproef

Nimrod 2016: de top van de jachthondensport in Nederland

Het jachtproevenseizoen is ten einde gekomen, en werd zoals gewoonlijk afgesloten met de prestigieuze Nimrod wedstrijd.

wetterhoun

Outcross Wetterhounen kiest de volgende generatie fokdieren

De stabij- en wetterhounvereniging is enkele jaren geleden een zogenaamd outcrossproject gestart om de wetterhounpopulatie gezonder te maken.