Isle of Dogs, nieuwe animatie-hondenfilm dit voorjaar te zien | Dogzine

Isle of Dogs, nieuwe animatie-hondenfilm dit voorjaar te zien

screenshot Isle of Dogs

Er heerst hondengriep, van de besmettelijke soort. En in Japan is besloten dat alle honden in quarantaine moeten, op een onbewoond eiland. Hoewel het heel reëel klinkt, is dat de plot van de nieuwste animatiefilm van Wes anderson, die op 23 maart in de Amerikaanse bioscopen komt. In Nederland is de release voorzien rond begin mei, in Belgie is de film al vanaf 11 april te zien in de bioscopen.

Het verhaal gaat verder als ook de hond “spots” in quarantaine moet. Atari Kobayashi, een twaalfjarige jongen, steelt een vliegtuig en steekt de rivier over om op zoek te gaan naar Spots. Op het eiland maakt hij kennis met een bijzondere meute honden, onder leiding van Rex, die besluiten om de dappere jongen te helpen. De rebelse zoektocht van Atari kan een grote impact hebben op het bestuur in Japan, iets wat de corrupte burgemeester Kobayashi niet zomaar wil laten gebeuren.

Veel bekende acteurs spreken een stem in voor de film, onder wie Bill Murray, Jeff Goldblum, Edward Norton, Bryan Cranston, Scarlett Johansson, Tilda Swinton, Greta Gerwig en Harvey Keitel.

De film zelf is een zogenaamde stop-motion animatiefilm, met figuurtjes waarbij elke beweging apart wordt gefotografeerd, en daarna tot een film wordt samengebracht.En nog meer hondenfilmnieuws...  Ook Benji keert terug, niet in de bioscopen maar via streaming videodienst Netflix. Op 16 maart zal de wereld opnieuw kennis maken met  Benji. Deze aandoenlijke kruising debuteerde op het grote scherm in 1974, en Benji, een kleine, sjofele hond met een groot hart, wist dierenliefhebbers meteen met zijn lieve gezicht en heldhaftige karakter voor zich te winnen. Vanaf dat moment kwam Benji in de jaren '70 en '80 met meerdere films uit.

In Netflix 'nieuwe kijk op Benji werkt het straathondje  om een gebroken gezin met twee jonge kinderen te redden uit groot gevaar.  De film is geregisseerd door Brandon Camp, zoon van Joe Camp, de bedenker van Benji en regisseur van de eerste Benji-film. Of de releasedatum ook geldt voor Nederland en België is nog niet bekend, maar op de Nederlandstalige Netflix-pagina wordt Benji wel genoemd.

 

 

Wellicht ook interessant

scoobydoo

Wie is de populairste TV-hond?

Dieren op TV, we zijn er bijna allemaal dol op, en zeker op honden.

een van de gewraakte scenes (screenshot trailer)

Showdogs, in première en criticasters gaan los

[update 24 mei:  De filmmaatschappij heeft na alle puriteinse kritiek de twee gewraakte scenes uit de film geknipt, zo laat ze

screenshot

Hondenfilm maakt klassiek weer populair

Hoe zorg je ervoor dat in het internettijdperk ook jonge mensen weer naar klassiek luisteren?  Simpel, je voegt wat honden toe en zet het op Youtube.