India: 100 heilige honden doden vrouw op strand | Dogzine

India: 100 heilige honden doden vrouw op strand

stockfoto: strand bij Kerala

In de Indiase deelstaat Kerala is een 65-jarige vrouw aangevallen door een grote roedel van ruim 100 straathonden en voor de ogen van haar zoon levend verscheurd. Het incident gebeurde in Pulluvila, op het strand. De vrouw kon nog levend bij de massa honden vandaan gehaald worden, maar overleed op weg naar het ziekenhuis.

Omstanders, onder wie haar zoon, probeerden de vrouw nog te redden maar werden ook door de honden aangevallen. De zoon kon zichzelf in veiligheid brengen door de zee in te gaan. Volgens de zoon was zijn moeder ’s nachts naar het strand gegaan om te wandelen, en kreeg hij argwaan toen ze niet terugkeerde.

Diezelfde nacht werd ook een vrouw van 52 aangevallen, zij overleefde de aanval wel, zei het met diverse flinke verwondingen.

In Kerala zijn de grote groepen zwerfhonden al langer een probleem. Autoriteiten melden de afgelopen 2 jaar ruim 100.000 bijtincidenten. De honden voeden zich op de lokale vuilnisbelten. Naar schatting leven er ruim 250.000 zwerfhonden in Kerala.

Naar aanleiding van het incident heeft de lokale overheid besloten het sterilisatie-programma te versnellen. Hondenvangers proberen de zwerfhonden te vangen en dierenartsen voeren vervolgens in speciale kampen de sterilisatie uit. In het overwegend Hindoeistische India is de hond een heilig dier, de boodschapper van de dodengod Yama. Het euthanaseren van de honden komt dan ook niet ter sprake.

dossier

Wellicht ook interessant

pups

Hoogzwangere teven nieuwe smokkelmethode uit Oostblok

Alhoewel puppy's nog altijd in grote hoeveelheden de grens over gesmokkeld worden uit het voormalig Oostblok, doen er steeds meer geruchten de ronde over een nieuwe methode.

fotos afkomstig van http://www.tibetanmastiffdilemma.org/

Rassplitsing, de redding van de Tibetaanse Mastiff?

De leeuw van Tibet, zo staat hij ook bekend, de Tibetaanse Mastiff. Een forse hond, volgens de standaard " Krachtig, imposant, vertrouwenwekkend, goed gebouwd, waardig en vriendelijk.

dogo argentino

Verzet tegen rasspecifieke wetgeving in Engeland groeit

Terwijl Nederland zich opmaakt voor een soort Breed Specific Legislation, rasgebonden wetgeving, neemt de steun voor dit soort wetgeving gericht op "vechthonden" in het buitenland vooral af.