Hulphonden gezocht voor onderzoek | Dogzine

Hulphonden gezocht voor onderzoek

hulphond (wiki commons)

Hulphonden zijn onmisbaar in het dagelijks leven van vele mensen. Door hun inzet wordt het leven voor hun eigenaren vaak weer leefbaar. Opleiden van hulphonden kost veel geld en hun inzetbare tijd is beperkt (gemiddeld minder dan 6 jaar). 

En daarom voert Caroline Spek tijdens haar afstudeerjaar aan de opleiding tot natuurgeneeskundig diertherapeute aan Instituut de Silverlinde een onderzoek uit naar mogelijkheden om de oudere hulphond een langer gezond werkzaam leven te (kunnen) geven. Onder werkzaam leven wordt de periode tussen het 2e en 8e levensjaar verstaan. Dat is een gemiddelde werkzame leeftijd van een gemiddelde hulphond.

Caroline is op zoek naar mensen die haar willen helpen bij het onderzoek. Dus:
Bent u iemand die eigenaar is van een hulphond of kent u iemand die gebruik maakt van een hulphond? Dan wil Caroline u graag vragen of u mee wil doen aan dit onderzoek door het invullen van de online vragenlijst. De link naar de vragenlijst over de oudere hulphond: https://nl.surveymonkey.com/r/5S6SRVR

De vragenlijst is anoniem, data wordt niet doorgegeven aan derden en het invullen kost maximaal 10 minuten. Als dank voor uw steun, stuur ik u een samenvatting met nuttige tips voor uw hulphond wanneer het onderzoek is afgerond.  

Alvast hartelijk dank voor uw hulp!


 


 

Wellicht ook interessant

hulphond (wiki commons)

Hulphonden gezocht voor onderzoek

Hulphonden zijn onmisbaar in het dagelijks leven van vele mensen. Door hun inzet wordt het leven voor hun eigenaren vaak weer leefbaar.

servicechihuahua

Assistentiehond heeft geen wettelijke definitie

Er is geen wettelijke definitie van assistentiehonden.

Delta, foto Delta Airlines

Delta verbiedt pitbulls als hulphond op vluchten

De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Delta Airlines is onder vuur komen te liggen nu ze heeft aangekondigd dat ze niet langer “pitbull-achtige” honden als servicehonden, hulphonden, meeneemt op ha