Honden- en kattenvlees voortaan taboe in Taiwan | Dogzine

Honden- en kattenvlees voortaan taboe in Taiwan

taiwan (stockfoto)

Taiwan wordt het eerste Aziatische land waar het eten van honden en katten bij wet verboden is. Dat maakte de Engelstalige krant  "The China Post" vandaag bekend. Ook worden in Taiwan de straffen voor dierenmishandeling flink verhoogd.

De nationale wet op bescherming van dieren verbied inwoners van het eiland in de Chinese Zee om kadavers of producten gemaakt van kadavers van honden of katten te bezitten, verkopen of eten. Wie zich hier niet aan houdt kan een boete tussen de 50.000 en 250.000 New Taiwanese dollars krijgen, ruwweg tussen de 1600 en 8000 euro. Ook mogen overtreders geen (huis)dieren meer bezitten.

Helemaal nieuw is het niet, het bezit van of verkopen van honden- en kattenvlees was al verboden in Taiwan.

Naast het eten van honden en katten worden ook de boetes voor mishandeling flink aangescherpt. het doden of ernstig verwonden van een dier kan uitmonden in een boete tussen de 100.000 TD en 1 miljoen TD (maximaal 32.000 euro) en 1 jaar celstraf tot 2 miljoen TD en 2 jaar celstraf. En waar Nederland de privacy beschermt, wordt in Taiwan  de naam van de overtreder, de foto en de overtreding ook openbaar gemaakt.

De nieuwe wet bepaalt dat recidivisten een gevangenisstraf van één tot vijf jaar kunnen verwachten, met een boete oplopend tot 5 miljoen TD, ca. 150.000 euro

Voor luie eigenaren in Taiwan is het voortaan ook verboden hun honden vanuit een rijdende auto -aangelijnd- uit te laten, iets wat in Azië, met name het Verre Oosten, vaker voorkomt.

De wijziging kwam in het kielzog van de drie zeer ernstige gevallen van dierenmishandeling vorig jaar. Soldaten werden gefilmd terwijl ze een puppy ophingen, iets wat tot een dusdanige golf van verontwaardiging leidde dat de minister van Defensie openlijk door het  stof moest. In een ander geval diende een vrijwel failliet restaurant hondenvlees op en noemde het lamstoofpot om kosten op inkoop te besparen.


dossier

Wellicht ook interessant

hondenstoofpot (foto Wikipedia)

Rechtbank in Korea zet eerste stap in verbieden van hondenconsumptie

Een Zuid-Koreaanse rechtbank heeft het doden van honden voor vlees verboden.

Hondenmarkt in Zuid Korea (foto blog.naver.com)

BokNal, 5 miljoen honden jaarlijks naar de slachtbank in Zuid Korea

Yulin is veruit het bekendste, maar ook Zuid Korea kent zijn hondenfestival: BokNal.

dog with carrot (stockfoto)

Vegetarisch voer voor je hond, het kan, maar...

Voor veganisten en vegetariërs is het al langer een probleem.