Hond is reddende engel bij vervelende kerstfamilie | Dogzine

Hond is reddende engel bij vervelende kerstfamilie

kerst

Nog even en het is kerst. Voor een aantal mensen een mooie tijd, voor veel anderen een tijd van stress. Wat moeten we eten, eerst naar de ouders  of eerst naar de schoonouders, wat kopen we als cadeaus?

Is het in Nederland en België al lastig, in Amerika is kerst mogelijk nog stressvoller. Maar volgens Barkbox spelen honden daar steeds meer een –rustgevende- rol in…

 Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 85% van de Amerikanen baat heeft bij hun hond die hun helpt om de stressvolle tijden door te komen, vooral wanneer het gaat om omgaan met vervelende familieleden (46%), bij familieruzies (33%) of bij het op visite gaan bij familie (22%). Bijna de helft, 40%, gebruikt zijn hond en de wandeling om in ieder geval een poosje aan de familie te ontsnappen tijdens de kerstdagen.

En ja, maar liefst 43% van alle Amerikanen ziet liever zijn hond tijdens de feestdagen dan zijn familie. Vooral millenials, mensen in steden en singles hebben dat sterk.

Ook in de kersttradities spelen honden steeds meer een rol. 85% van de hondeneigenaren ziet kerst zonder zijn hond niet zitten. 58% maakt speciale kerstmaaltijden klaar voor de hond, vult de sok aan de schoorsteen voor de hond (57%) of neemt de hond mee naar de kerst-fotosessie (56%).  33% van de mensen tekent de kerstkaarten mede vanuit de hond. En –het is Amerika- een op de zes millenials heeft voor de hond een bijpassende kerstoutfit gekocht.

Er zijn ook schaduwzijdes. Bij een derde van de huishoudens heeft Fikkie al eens een kerstcadeau of kerstversiering vernield, en 29% van de kerstbomen kreeg onbedoeld extra “water”.Als Dogzine zijn we heel benieuwd hoe Nederlandse en Belgische hondenbazen er over denken, vul hier onze korte enquete in.

Wellicht ook interessant

winnaar kerstshow

Wijchen, sfeervol honds begin van de kerst

Het afgelopen weekeinde werd weer de traditionele Kerstshow gehouden, in de kynologische wereld nog altijd bekend als "Wijghen", ondanks dat de show er al jaren niet meer wordt gehouden.

home

All dogs go to Heaven

Een verhaal voor kerst

Hoe authentiek het verhaal is weten we niet. Maar zo rond de kerst is het een mooi verhaal. In de VS wordt het mond-op-mond al heel lang verteld.

kerstpup

Kerst, gezellig, maar denk ook aan je hond en andere huisdieren

De feestdagen zijn een vreemde tijd voor onze honden.