Hond in de auto gezien? Wat kan en mag ik doen? | Dogzine

Hond in de auto gezien? Wat kan en mag ik doen?

dipo

Honden in de auto laten met warm weer, absoluut NIET doen. Maar weten we ook wat je kan doen en vooral, mag doen, als je dan toch een hond in een auto ziet zitten?

Samen met de politie (dank aan de dierenpolitie Rotterdam) maakte Dogzine deze poster/infographic met 'Dipo', waarop je precies ziet wat je kan en mag doen, of juist niet, als je die hond dan toch ziet zitten. Hoe je kan beoordelen of de hond al erg last heeft  van de hitte, hoe je het het beste kunt doorgeven aan de politie.

En ook, hoe je de hond, als deze uit de auto is, het beste weer kunt helpen.

Je kunt de poster (A4-formaat) downloaden door met de rechtermuistoets te klikken en “save as” te gebruiken.  Delen (zonder wijzigingen aan te brengen) mag natuurlijk!!.

Wil je de poster (samen met de poster “Hitte en inspanning”) ook op groot (A2) formaat bestellen via onze webshop. Dan krijg je deze binnenkort thuisgestuurd.hond auto

 

Wellicht ook interessant

john wauben

Eigenaren van honden in auto's bestraft

[ Met update]  Op donderdag 9-8 werden er op een van de parkeerterreinen van de World Dog Show bij maar liefst zes auto's de ramen ingetikt.

luxexpo

Strenge maatregelen, toch weer honden in afgesloten auto in Luxemburg

Na een aantal vervelende voorvallen met honden tijdens de shows in Luxemburg in 2017 en 2016 had de organisatie dit jaar ervoor gezorgd dat de controle extra scherp was, om te voorkomen dat er zich

box

Aluminium en staal beste methode om hond te vervoeren

Wie zijn hond in de auto wil nemen, moet een stevige bench van aluminium of staal gebruiken.