Geen veiling honden Poezelhoeve, komen mogelijk naar Nederland | Dogzine

Geen veiling honden Poezelhoeve, komen mogelijk naar Nederland

screenshot veilingsite

Broodfokbedrijf “Poezelhoeve” in Ieper, België, is failliet verklaard, en op Facebook zorgde dat voor veel commotie. Niet zozeer door het faillissement, broodfokbedrijven kunnen op weinig sympathie rekenen, wel over de mogelijke voortgang van de afhandeling van het faillissement.

De Poezelhoeve is wellicht een wat minder bekende naam in de commerciële fokkerij, maar het bedrijf kwam met enige regelmaat in opspraak. Op Facebook zijn vernietigende verhalen te lezen, en in juni vorig jaar werd een petitie gestart om de Poezelhoeve te doen sluiten. Een petitie met niet al te veel ondertekenaars, met 376 was het wel gedaan.

Desondanks ging het bedrijf eerder deze maand failliet. En er verschenen berichten dat de overgebleven dieren via de curator via een veiling zouden worden verkocht. Volgens de eigenaar van de Poezelhoeve, Manolito Van Den Bergh, ging het om 15 honden. "Het zijn vooral oudere dieren die we online aanbieden." Aldus Van Den Bergh tegen Knack.  

De  curator liet weten dat dat vooralsnog alleen een bericht was van de uitbater, online werd de veiling via BOPA Veilingen in Belgie weliswaar aangekondigd, maar de “kavels” die bij opbod zouden worden verkocht stonden niet online. Dierenliefhebbers in België namen zelfs contact op met het kabinet van dierenwelzijnsminister Weyts om een eventuele veiling te doen stoppen.


 


Dogzine nam contact op met BOPA Veilingen, en daar liet men weten dat er van een dierenveiling geen sprake was. “Mogen wij u er op wijzen dat wij enkel roerende goederen veilen en geen levende dieren. In dit faillissement steekt beiden en werd alles in beslag genomen in opdracht van curatele.Wij kunnen u bevestigen dat de dieren die er aanwezig waren momenteel de nodige zorgen krijgen door de vele dierenliefhebbers die zich vrijwillig aangeboden hebben hier in de streek. Men is blij dat ze uit handen zijn van de kweker….” Aldus het veilingbedrijf.

Met de honden gaat het dus goed, en de curator zou in gesprek zijn met een Nederlandse organisatie (die verder onbekend is) die de honden zou willen overnemen en een goed thuis willen geven. “Daar wij zien dat u een Nederlands magazine bent komt u misschien deze dieren in uw thuisland nog tegen.” Zo zei men hoopvol in België.

Uiteraard houden we u op de hoogte van het vervolg.

poezelstraat 3

 

dossier

Wellicht ook interessant

screenshot puppy house

Zware straffen geëist tegen Belgische puppyhandelaren

Dit gaat om de bittere strijd van enkele ontevreden klanten die gesteund worden door GAIA", pleitten meesters Filiep Deruyck en Yannic Van Landeghem.

oostblokpups

Dierenartsen: geen meldplicht illegale pups

De 15-weken regel. Een omstreden maatregel die in de meeste landen van de EU geldt. Pups die over landsgrenzen meegaan moeten zijn ingeënt tegen rabiës.

Daniel andrews (foto http://www.premier.vic.gov.au/)

Australie pakt puppyfarms aan met strenge wetgeving

Australië neemt een aantal flinke stappen om puppyfarms en illegale broodfok terug te dringen. In ieder geval in de provincie Victoria (waar Melbourne onder andere in ligt).