Frankrijk: Rabiës nu ook 3 jaar geldig | Dogzine

Frankrijk: Rabiës nu ook 3 jaar geldig

versiguard

Frankrijk heeft met onmiddellijke ingang de beschermingsduur voor 2 vaccins tegen Rabiës van 1 naar 3 jaar verlengd. Dat maakte het ministerie vandaag bekend. Tot nu toe was de maximale wettelijke beschermingsduur in Frankrijk op 1 jaar gesteld. Voor vakantiegangers met hond kan dit van belang zijn.

Het gaat om de vaccins Versiguard® Rabiës en  Versican® L4R waarvoor de geldigheidsduur van de eerste vaccinatie en het interval tussen opeenvolgende herinneringen 3 jaar mag worden. Voor de andere vaccins die momenteel op de Franse markt beschikbaar zijn, blijft de interval op maximaal 1 jaar bepaald.

Vooral voor mensen die showen in Frankrijk kan dit van belang zijn, aangezien de organiserende organisaties daar nog wel eens over willen vallen. Maar voor iedereen die met de honden naar of door Frankrijk gaat, kan het helpen om bij de dierenarts naar deze vaccins te vragen, aangezien dat mogelijke verwarring bij controles kan voorkomen. Meestal accepteert Frankrijk de data zoals door de Nederlands/Belgische dierenarts is aangegeven, maar een gewaarschuwd mens…


 


 

Wellicht ook interessant

opgepakte hond in Hangzou (foto twitter)

Chinese steden pakken honden steeds harder aan

Met de World Dog Show voor de deur, nog een kleine acht maanden, verschijnen er in de media steeds meer berichten over de plek van honden in de Chinese maatschappij.

Grens

Rabiës: de 15-weken regels op een rij

Rabiës is ook bekend onder de naam hondsdolheid. Het is een zeer ernstige virusinfectie met –bij mensen- vrijwel altijd een dodelijke afloop.

pup (foto pixabay)

Pups enten tegen rabiës: nu vanaf 12 weken

Bij de import of export van een pup gelden vanaf eind 2014 strengere regels.