Erekeurmeesterschap uitgereikt aan Alie Bennink Smies | Dogzine

Erekeurmeesterschap uitgereikt aan Alie Bennink Smies

erekeurmeester

Op het tweejaarlijkse jachthondenevenement gebeurt meer dan showen alleen.
Niet alleen werden er veel mooie honden geshowd en waren er diverse demonstraties, maar er werd ook een speciaal iemand in het zonnetje gezet.
Mevrouw Alie Bennink Smies  heeft zich jarenlang voor de diverse spaniels ingezet en ze met liefde en plezier in binnen- en buitenland gekeurd.
Maar onlangs besloot zij te stoppen met keuren. Mede omdat enkele maanden eerder haar man overleed.

De Raad van Beheer besloot om als dank voor haar jarenlange inzet haar te benoemen tot erekeurmeester. John Wauben reikte het hierbij behorende certificaat uit op de voor deze keurmeester meest passende, de jachthondenshow te Papendal.


 


Sinds 2006 bestaat de onderscheiding “Erekeurmeester” binnen de Nederlandse kynologie. De titel “Erekeurmeester” is weggelegd voor die keurmeesters die de Nederlandse kynologie in binnen- en buitenland op grote en kleine evenementen op bijzondere wijze dienen of hebben gediend. Een erekeurmeester wordt voor het leven op de Nederlandse lijst van keurmeesters geplaatst. De erekeurmeester mag de titel in binnen- en buitenland dragen. Bij de benoeming hoort een speciale oorkonde.

Exterieurkeurmeesters doen vanaf het moment waarop zij tot erekeurmeester zijn benoemd geen afzonderlijke raskeuringen meer, maar doen wel erekeuringen zoals beste puppy, groepskeuringen en beste van een show.

Wellicht ook interessant

eyes of the beholder

...Maar is het seks?

“Engelse bulletjes worden over de hele wereld zo geshowd, dat de handler naast de hond zit met een hand onder de kaak. En sommige handlers gebruiken de andere hand om de hond te strelen.

rozet

Reuen zijn succesvoller in de showring

Er is veel te doen over emancipatie en het zogenaamde glazen plafond waar vrouwen in hun carrière mee te maken krijgen.

Bearded Collie (niet de hond die het meeste won)

Welk ras was het meest succesvol in 2016...

Het jaar is weer voorbij, 2017 is bijna een dag oud. Een mooie tijd om nog even met een lijstje terug te kijken naar de showresultaten van het afgelopen jaar.