Eigenaren van honden in auto's bestraft | Dogzine

Eigenaren van honden in auto's bestraft

john wauben

[ Met update]  Op donderdag 9-8 werden er op een van de parkeerterreinen van de World Dog Show bij maar liefst zes auto's de ramen ingetikt.
Dit werd gedaan door de politie, met wie de organisatie van de WDS een hechte samenwerking heeft.
Vooraf was al aangekondigd dat er geen enkele tolerantie zou zijn ten opzichte van mensen die honden in auto's achterlieten.
De Raad van Beheer had een lik-op-stuk-beleid afgekondigd en gaf aan dat mensen die toch hun honden in auto's lieten, per direct geschorst zouden worden. Ze zouden direct worden verwijderd en ook de rest van de WDS niet meer welkom zijn.
Wat de Raad betreft zou er ook een langdurige schorsing kunnen volgen, nationaal en internationaal. 

 


Voor de komende vier showdagen zijn deze mensen in elk geval niet meer welkom. Ze zijn geschorst en hun honden zijn voor de gehele deelname van de show gediskwalificeerd. Per persoon is er bovendien een boete gegeven van 760 euro. 
John Wauben maakte dat zojuist bekend in een persconferentie.

Update: Vanuit de Raad wordt nu geprobeerd de namen van de overtreders te achterhalen (de politie geeft namen nl. niet zomaar vrij) om de diskwalificatie inderdaad door te voeren. Vandaag, vrijdag, kon opnieuw een overtreder alvast 760 euro afrekenen, ook hem/haar hangt zodra de naam bekend is een definitieve diskwalificatie boven het hoofd.

Wellicht ook interessant

box

Aluminium en staal beste methode om hond te vervoeren

Wie zijn hond in de auto wil nemen, moet een stevige bench van aluminium of staal gebruiken.

vdh

Keurmeester Peper voorlopig geschorst

Op een show van de Duitse Pinscher Schnauzer Club 1895 eV liet keurmeester Peper enkele honden in zijn auto achter. 

john wauben

Eigenaren van honden in auto's bestraft

[ Met update]  Op donderdag 9-8 werden er op een van de parkeerterreinen van de World Dog Show bij maar liefst zes auto's de ramen ingetikt.