Eigenaren van honden in auto's bestraft | Dogzine

Eigenaren van honden in auto's bestraft

john wauben

[ Met update]  Op donderdag 9-8 werden er op een van de parkeerterreinen van de World Dog Show bij maar liefst zes auto's de ramen ingetikt.
Dit werd gedaan door de politie, met wie de organisatie van de WDS een hechte samenwerking heeft.
Vooraf was al aangekondigd dat er geen enkele tolerantie zou zijn ten opzichte van mensen die honden in auto's achterlieten.
De Raad van Beheer had een lik-op-stuk-beleid afgekondigd en gaf aan dat mensen die toch hun honden in auto's lieten, per direct geschorst zouden worden. Ze zouden direct worden verwijderd en ook de rest van de WDS niet meer welkom zijn.
Wat de Raad betreft zou er ook een langdurige schorsing kunnen volgen, nationaal en internationaal. 

 


Voor de komende vier showdagen zijn deze mensen in elk geval niet meer welkom. Ze zijn geschorst en hun honden zijn voor de gehele deelname van de show gediskwalificeerd. Per persoon is er bovendien een boete gegeven van 760 euro. 
John Wauben maakte dat zojuist bekend in een persconferentie.

Update: Vanuit de Raad wordt nu geprobeerd de namen van de overtreders te achterhalen (de politie geeft namen nl. niet zomaar vrij) om de diskwalificatie inderdaad door te voeren. Vandaag, vrijdag, kon opnieuw een overtreder alvast 760 euro afrekenen, ook hem/haar hangt zodra de naam bekend is een definitieve diskwalificatie boven het hoofd.

Wellicht ook interessant

matos

Winnen, of verliezen door een hond op de weg?

Je doet aan topsport, bekend rallyrijder, en je ligt in de 4e heat op kop, de overwinning kan je niet meer ontgaan, maar de concurrentie zit je op de h

dipo

Hond in de auto gezien? Wat kan en mag ik doen?

Honden in de auto laten met warm weer, absoluut NIET doen.

john wauben

Eigenaren van honden in auto's bestraft

[ Met update]  Op donderdag 9-8 werden er op een van de parkeerterreinen van de World Dog Show bij maar liefst zes auto's de ramen ingetikt.