Chihuahuapups in beslag genomen bij illegale Belgische fokster | Dogzine

Chihuahuapups in beslag genomen bij illegale Belgische fokster

de woning

In het Belgische plaatsje Houthulst heeft de politie samen met de Vlaamse Inspectiedienst Dierenwelzijn 29 piepjonge, zwaar verwaarloosde Chihuahua-pups in beslag genomen. VTM spreekt zelfs over 36 pups. De hondjes leefden in erbarmelijke omstandigheden. Het was er erg vuil, de hondjes waren ondervoed en kregen slechte huisvesting. Ook op medisch vlak werd er niet naar hen omgekeken. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Het zou gaan om illegale fokpraktijken door de eigenaresse, de 46-jarige Leslie V. De dieren werden ondergebracht in een asiel. website
screenshot website in 2016, de website is nu offline

Er liep al enige tijd een onderzoek naar de praktijken in het rijtjeshuis. Bewoners hadden al meer dan eens geklaagd over het voortdurende gehuil van de puppy’s. De eigenaresse had eerder een vergunning tot fokken, maar was deze kwijtgeraakt wegens eerdere overtredingen. Dat weerhield haar niet om tóch door te gaan met fokken en het behalen van forse winst.

Dierenwelzijn riep de hulp van de politie in. “Op hun vraag zijn we donderdag de woning binnengegaan”, zegt korpschef Johan Geeraert tegenover HLN. De vrouw werd gearresteerd, maar later voorlopig vrijgelaten. Een strafzaak zal volgen.

Niet alle honden in het huis bleken onverzorgd, een aantal van haar eigen honden, niet voor de verkoop, bleken in goede conditie.

Onder haar kennelnaam, niet geregistreerd bij de FCI,  fokte de vrouw Chihuahua’s en Franse Buldoggen. De website was al ruim een jaar offline.

Wellicht ook interessant

screenshot oude site

Zware strafeis tegen Belgische broodfokker (update 19 maart)

[Update 19 maart 2018]  Gerd W., de broodfokker die duizenden honden zwaar verwaarloosde en mishandelde, is door de correctionele rechtbank van Antwerpen veroordeeld tot zes ma

demo3

Paar honderd betogers protesteren tegen Hezehof en broodfok

Rond de 350 hondenvrienden uit België en enkelen uit Nederland liepen afgelopen zondag mee in een protestoptocht tegen de uitbreiding van de beruchte puppyfarm “Hezehof” in Molem (gemeente Meldert)

Ben Weyts

Vlaanderen verscherpt fokregels en straffen voor dierenmishandeling

Vlaanderen maakt forse stappen op het gebied van de aanpak van broodfokkers en illegale handel.