"Bolillo" wordt mascotte van Hondurese karavaan | Dogzine

"Bolillo" wordt mascotte van Hondurese karavaan

bolillo, screenshot

In de Nederlands- en Engelstalige pers is het nog een onbekende, in de Spaanstalie kranten is hij hard op weg een beroemdheid te worden. Pitbull “Bolillo”, de pitbull die samen met zijn baas uit Honduras in de “karavaan” onderweg is naar de VS voor betere leefomstandigheden. Deze karavaan van honderden mensen die het arme Honduras ontvluchten in de hoop op een beter leven in de VS trekt gedurende weken door Midden-Amerika. Volgens kranten is het een jaarlijks fenomeen, wat door opmerkingen van Trump nu meer in de belangstelling staat. Wat je ook over deze immigratie mag vinden, Bolillo speelt zijn eigen rol. Hij is hard op weg het lievelingetje van de immigranten te worden.

Bolillo heette niet altijd zo, het is een bijnaam die de hond tijdens de trekocht heeft gekregen omdat hij nu vrijwel alleen op bollilo’s leeft, een klein lokaal tarwebroodje.Ooit heette hij “Fiera”, of ook “Bestia”, maar inmiddels kent heel Zuid Amerika hem als Bolillo. Zijn eigenaar nam hem mee omdat in Honduras niemand voor hem zou zorgen als de eigenaar weg was, en, aldus de man, beschermt hij hem ook tegen al te vervelende politieagenten onderweg.

Bolillo is echter in de karavaan de rust zelf, en laat zich graag aaien. Overigens neemt hij met regelmaat wel de kans waar zijn bloedlijn te vergroten, er zijn al diverse hondendames in Mexico in blijde verwachting van de forse reu.

Ondanks het zachtaardige karakter van Bolillo, houdt zijn eigenaar hem ‘nachts toch maar in een forse kooi, en overdag aan een ketting. In de VS hebben diverse hondenliefhebbers al laten weten dat Bolillo sowieso welkom is. Al zal Trump daar anders over denken.


 

Wellicht ook interessant

pitbull

Twee jaar cel voor hondeneigenaar

In Benidorm, Spanje, is een Nederlander twee jaar celstraf opgelegd vanwege de aanval van zijn vijf honden op een 76-jarige Spaanse landeigenaar. De man is aan de verwondingen overleden.

zo moet het

Het zit hem in het plaatje

Alhoewel er gelukkig steeds minder honden in asiels terechtkomen (zie artikel binnenkort) zitten de asiels toch vaak met “langzitters”. Dus lijkt het tijd om meer aan marketing te doen.

vechthond

Spuitje na eerste bijtincident voor vechthonden

Kort aanlijnen en altijd een muilkorf, en bij het eerste bijtincident gelijk euthanaseren: “one strike out”.