Bichon Frisee wordt beste op Westminster | Dogzine

Bichon Frisee wordt beste op Westminster

screenshot FB Westminster

Flynn de bichon frisé werd dinsdagavond tot Best in Show gekroond tot de 142ste Westminster Kennel Club Dog Show. De kampioen, een joviale 5-jarige, bleek een opvallende, wolkachtige verschijning in de ring, aldus de New York Times, zijn fluffy vacht  nauwgezet in model gebracht, en door de ring lopend met een bijzonder lichte tred.

"Het voelt een beetje onwerkelijk," zegt Bill McFadden, zijn handler. "Ik kwam binnen en verwachtte niets en hoopte maar op een goede prestatie en ik dat  heb ik  gekregen."  McFadden, die het ras op de Westminster Dog Show sinds 1991 showed, zei dat hij geloofde dat dit Flynns laatste jaar in de competitie zou zijn. Hij wordt 6 in maart.

"Ik zou het de eigenaars moeten vragen, maar ik ben er vrij zeker van dat ik de microfoon kan laten vallen en zeggen dat hij met pensioen is," vertelde McFadden aan Fox Sports.

Zeven finalisten maakten dit jaar een kans op eeuwige roem. Afgezien van Flynn, wonnen Lucy de Barzoi, een mopshond genaamd Biggie en Slick de  Border Collie hun groepen op maandagavond. Ty de reuzenschnauzer, een Sussex spaniel genaamd Bean en Winston de  Norfolk terrier geavanceerd op dinsdag. Maar het was de Bichon Frisee dus die Best in Show werd, reserve werd de Schnautzer. De videobeelden staan hieronder.


 

Wellicht ook interessant

screenshot best in non-sporting

Dit was Westminster 2019!

De beroemde Amerikaanse Westminster Kennelcub Show is weer afgelopen.

westminster

Westminster Dogshow 2019 van start!

Waar Crufts het walhalla van de Europese kynoloog is, hebben de Amerikanen Westminster. De jaarlijkse show, die ook op uitnodiging is, vindt plaats in New York en barst van de allure en sfeer.

De winnaars (foto Twitter)

Engeland kiest "Parlementaire hond van het jaar"

Rocky heeft niet alleen aan al mijn verwachtingen voldaan als huisdier en metgezel maar sinds de dag dat hij kwam, heeft hij onze familie compleet gemaakt.