Beslag op Woerdense percelen | Dogzine

Beslag op Woerdense percelen

zolder

In Hongarije werden tijdens de inbeslagname op zolder honden verstopt, in reisbenches die in dozen waren verstopt. Dat laat onze bron weten. De schokkende beelden hiervan zijn hier te zien. 
Die inbeslagname vond plaats door een tip van dierenbeschermers, middels een samenwerking met diverse bronnen. Vanaf diverse plaatsen wordt inmiddels samengewerkt om de honden die in beslag werden genomen een goede plek te geven. Ze zijn verdeeld over diverse asiels in Hongarije.
De dieren zijn grotendeels in erbarmelijke toestand. Er werd ondervoeding geconstateerd bij een aantal dieren en verwaarlozing. Ook is er bij alle dieren sprake van een of meerdere infecties als giardia.
Naar verluidt zijn de dames Van Z. tot op heden niet in hechtenis genomen maar verblijven zij nog in de woning op het aangekochte bosperceel in Hongarije.

In Woerden inmiddels is er beslag gelegd op de woning van de dames van Z., zo meldde het AD. Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat het OM op deze manier probeert te voorkomen dat de uitstaande dwangsommen niet kunnen worden voldaan. De vordering van het OM zou inmiddels zijn opgelopen tot 600.000 euro.
Er werd beslag gelegd op het perceel met woning in Woerden waar de kennels gevestigd waren, en verder op twee percelen land en drie kantoorpanden in Woerden zelf.


 

Wellicht ook interessant

mogelijk een teckel uit woerden

150 Woerdense teckels worden herplaatst..

De 150 in beslag genomen teckels van de Woerdense kennel “De Vliegende Kiep” gaan niet terug naar de eigenaren.

woerden (foto google)

Teckelgate: Situatie in Woerden weer niet op orde

Tijdens de controle door de NVWA gisteren op de Woerdense teckelfokkerij “De Vliegende Kiep” is gebleken dat de huisvestingssituatie opnieuw niet in orde is.

de voormalige fokkerij

Woerdense teckelfokker moet gedragstherapeut vergoeden

De eigenaar van een teckel heeft recht op een schadevergoeding omdat de fokker in de eerste weken de hond niet de noodzakelijke zorg gegeven heeft.