30 Honden dood door slecht transport naar show | Dogzine

30 Honden dood door slecht transport naar show

logo

Waarschuwing: grafische fotomateriaal!

Opnieuw, nu op de Filippijnen, is ophef ontstaan naar aanleiding van een drama op een grote hondenshow. Ditmaal gebeurde het bij de “Beagle Fanciers Club Dog Show”, afgelopen zaterdag 2 december. Een handler vervoerde ruim veertig honden in een afgesloten vrachtwagen zonder ventilatie  (op de Filipijnen liggen de huidige temperaturen ruim boven de 25 graden) naar de show toe. Bij aankomst bleken een aantal honden al overleden, een groot aantal anderen was volledig uitgedroogd. De dieren werden met spoed naar de dierenarts gebracht, maar uiteindelijk overleden dertig van de veertig honden.

Saillant detail is dat de eigenaar van de honden de keurmeester Joey Mancilla van de PCCI zouden zijn, de Phillipine Canine club, Inc,  is. Mancilla zou volgens bronnen op de Filipijnen een aantal jaren geleden zijn keurmeesterslicentie zijn kwijtgeraakt, om redenen die verder niet duidelijk zijn, maar werd na het aantreden van Dinky Santos, officieel overigens Augusto  Benedicto SANTOS III, weer in ere hersteld als keurmeester.


philippijnen
Foto Facebook: mensen proberen de honden hulp te verlenen

 


a
Foto via FB, hulp aan de honden van wie een aantal al overleden zijn.

De PCCI heeft eergisteren over het incident gesproken en in een verklaring laat de Filipijnse Kennelclub weten dat er een snel en onpartijdig onderzoek naar het gebeurde zal plaatsvinden. De verantwoordelijke voor het incident wordt geschorst. Ook sprak de PCCI zijn veroordeling uit over het gebeurde. Op Social media twijfelen mensen echter aan dit statement, en vrezen dat het eerder een toevallige chauffeur zal zijn dan de eigenaar zelf. Ook is men bang dat het om een tijdelijke schorsing gaat, die wordt opgeheven zodra de storm is overgewaaid.

Dogzine heeft aan Dinky Santos en Jed Chua om commentaar gevraagd. Dit artikel wordt geactualiseerd zodra dat wordt ontvangen. Op de websites en Facebooksites van de Beagle Fanciers Club en de Beagelvereniging op de Filippijnen wordt met geen woord gerept over het incident.

reactie pcci
Reactie PCCI

 

Wellicht ook interessant

Bearded Collie (niet de hond die het meeste won)

Welk ras was het meest succesvol in 2016...

Het jaar is weer voorbij, 2017 is bijna een dag oud. Een mooie tijd om nog even met een lijstje terug te kijken naar de showresultaten van het afgelopen jaar.

shepherd

Britse Duitse Herderclubs in protest

De Britse Kennel Club heeft onlangs een online opleiding voor keurmeesters opgezet en niemand mag het ras keuren voordat het bijbehorende certificaat is gehaald.

Erepodium

Best in Show op de Meierij-show zondag 19 juni

Ook de tweede dag van de hondenshow in de Brabanthallen in 's Hertogenbosch was succesvol, met een mooie presentatie voor de Best in Show.