3 maart as. 4de editie Pink Workingtest | Dogzine

3 maart as. 4de editie Pink Workingtest

apport

We volgen Monique van Oudheusden, die haar teefje traint voor deelname aan de Pink Workingtest, een werkproef waarvan de opbrengst bestemd is. Dogzine laat haar zelf aan het woord:

Monique hier weer! Samen met mijn hond Lobke, een kruising Friese Stabij/Wetterhoun van ruim 4 jaar oud, ga ik meedoen aan de Pink Workingtest. Deze keer deel 2, waarin ik wat vertel over onze voorbereidingen.

Samen volgen wij nu zo’n 1,5 jaar jachttraining. Al snel ontdekte ik de enorme werklust van Lobke. Ze heeft in korte tijd de nodige progressie gemaakt, zodat ik al snel aan wedstrijden mee kon doen. De basis van jachttraining zit in het onder appèl hebben van je hond. Lobke moest diverse commando’s aanleren waarbij ik o.a. werk met een jachtfluit voor bv. hier komen en op afstand zitten. Om te leren apporteren ben ik begonnen met een eenvoudige canvas dummy en korte afstanden waarbij het steeds belangrijk was dat ze de dummy graag bij mij wilde brengen en aan mij wil afgeven. Deze basis zit er nu goed in, maar ik blijf haar belonen met een hondensnoepje of met een happy dummy (een speeltje waar ze heel blij van wordt!) waar we samen een spel van maken.
Langzaamaan ben ik met verschillende soorten dummy’s gaan werken zoals een driedelige canvas dummy, een kunststof eendendummy en diverse vachtdummy’s variërend in gewicht. Verder train ik de diverse apporten op land, uit en van over water. Apporteren doet ze graag en met hoge snelheid. Juist doordat ze zo gretig is, is het voor haar moeilijk om te wachten tot ik haar het commando ‘apport’ geef. We trainen daarom veel op steadiness: Lobke moet rustig naast mij zitten en wachten totdat ik haar uitstuur op het apport. Omdat het zo belangrijk is, werken we hier doorlopend aan tijdens de jachttraining. Dit gaat ondertussen heel goed.


 


Inmiddels heeft Lobke bij de jaarlijkse Workingtest voor Krullen & Friezen de eerste prijs gewonnen en op de laatste kerst-Workingtest van de jachthondenschool waar ik met haar train haalde ze de derde prijs. Samen met mijn trainer maak ik de apporteeroefeningen steeds moeilijker, om Lobke klaar te stomen om aan deze Workingtest te kunnen deelnemen. We hopen ook hier goed te presteren, maar samen plezier hebben en het KWF steunen is natuurlijk het allerbelangrijkst.
De band die ik met Lobke door de jachttraining heb gekregen, is nog zoveel mooier geworden. Doordat we positief trainen heb ik vertrouwen in Lobke en zij in mij als voorjager. Samen vormen we een team!

Ik heb enorm veel zin in deze bijzondere Workingtest met als doel geld ophalen voor het KWF. Inmiddels staat de teller voor onze sponsoring op het geweldige bedrag van €1117. Hier ben ik natuurlijk ontzettend blij mee, maar hoe mooi zou het zijn als dit bedrag nog hoger gaat worden?!
Wij zijn hard aan het werk om op deze dag goed te kunnen presteren. Wil jij met ons meewerken? Tot en met 3 maart kun je ons via deze link sponsoren. Je kunt daar ook zien hoe hoog het bedrag tot nog toe is. Je bijdrage gaat rechtstreeks naar KWF!

Wellicht ook interessant

Teske

Kankerspecialist Teske krijgt Zweeds eredoctoraat

Professor Erik Teske van de Universiteit Utrecht krijgt een eredoctoraat van de Swedish University of Agricultural Sciences in Zweden.

hond en pup

Castratie, soms wel, soms niet beter...

De voor- en nadelen van castratie blijven de wetenschap boeien. Zeker in de Verenigde Staten, waar castratie op jonge leeftijd eerder regel dan uitzondering is, 83% van de honden is "geholpen".

Schnautzer, stockfoto

Miniatuurschnautzer heeft genetische aanleg voor kanker

In een nieuw onderzoek is bewijs gevonden van genetische overerving van histiocitische sarcomen, een bepaalde vorm van kanker, bij de miniatuurschnautzer.