Fokken | Dogzine

Fokken

Bij de Mopshonden is de kogel door de kerk: op 14 september was er een Algemene Ledenvergadering bij Commedia, de rasvereniging van de mopshonden.

De twee Woerdense teckelfokkers lijken hun praktijken vanuit het buitenland te gaan voortzetten.

Vanaf oktober 2018 moeten hondenfokkers in Engeland zich houden aan een heel pakket aan extra regels.

Nog maar enkele dagen na de nieuw aangenomen regelgeving in Vlaanderen maakt dierenwelzijnsminister Ben Weyts haast met de uitwerking ervan.

De Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit had gelijk toen ze een Boerboel-fokker een schriftelijke waarschuwing gaven, maar geen verdere handhavingsmaa

Vlaanderen maakt forse stappen op het gebied van de aanpak van broodfokkers en illegale handel.

De FAVV is in België druk geweest met het zoeken naar een groot aantal teckels, afkomstig van de Woerdense teckelkennel “Vliegende Kiep” en “Wie Anders”.

De fokster van “De Vliegende Kiep” is op zoek naar opvangadressen voor de overgebleven 100 teckels.

Tijdens de controle door de NVWA gisteren op de Woerdense teckelfokkerij “De Vliegende Kiep” is gebleken dat de huisvestingssituatie opnieuw niet in orde is.

Een fokker van West Highland White terriers is levenslang gediskwalificeerd mag ook de rest van haar leven geen kennelnaam meer voeren.

Het is onduidelijk in hoeverre de  gemeente Woerden de vergunning, afgegeven voor een hobbyfokkerij aan kennel “De vliegende Kiep” in die plaats, snel kan intrekken.

Aanstaande vrijdag om 12 uur moeten de 100 overgebleven honden bij teckelkennel “De Vliegende Kiep” passende behuizing hebben.

Er zijn Koninklijke labradors geboren. Dat meldt het AD vandaag.

Het kan maar weinig mensen binnen de wereld van de kynologie ontgaan zijn, de inbeslagname van 150 teckels wegens verwaarlozing bij een tweetal teckelfokkers, op hetzelfde adres, handelend onder de

In het Belgische plaatsje Houthulst heeft de politie samen met de Vlaamse Inspectiedienst Dierenwelzijn 29 piepjonge, zwaar verwaarloosde Chihuahua-pups in beslag genomen.