Marjoleine Roosendaal | Dogzine

Marjoleine Roosendaal

Marjoleine Roosendaal heeft al vrijwel haar hele leven honden. Ze fokt af en toe een nest, showt graag en met regelmaat en is ook keurmeester. Begonnen met niet-plaatsbare honden uit het asiel, maar alweer vele jaren liefhebber en trotse eigenaar van twee van de nationale rassen, de Stabijhoun en de Wetterhoun. Tegenwoordig maken ook twee Havanezers deel uit van het geheel.

Werkzaam als hoofdredacteur van een kynologisch maandblad, heeft zij haar sporen verdiend als wetenschapsjournalist, met als specialisatie fokkerij en genetica. Marjoleine is al jaren actief betrokken bij het fokkerijbeleid van met name kleine rassen, die door hun aantallen in de problemen komen. Zij adviseert bij fokbeleid gericht op het verbreden van de genetische diversiteit. Verder is haar naam bekend bij iedereen die iets van de kleuren of vachten van honden wil weten.

Gehuwd met een partner die enthousiast en bevlogen werkt met de Wetterhounen. Zelf werkzaam vanuit haar thuisbasis, wat vooral de honden zeer waarderen. Marjoleine schrijft over de fokprojecten, de mogelijkheden, de ziektes en de dingen waar mensen zich wel of juist geen zorgen over hoeven te maken.

“You do what you think is best; when you know better you do better”