Chantal van Kruining | Dogzine

Chantal van Kruining

Chantal van Kruining is nog een newbie op het gebied van kynologie. Na een aantal jaar honden te hebben gehad is zij nu startend fokker van de Franse Bulldog. Haar interesse in de kynologie is steeds groter geworden en is nog steeds groeiende. Regelmatig bezoekt zij workshops, lezingen en symposia over erfelijkheid, gezondheid, voeding en training. In het dagelijks leven is zij paraveterinair dierenartsassistente.

Chantal is gebrand op de gezondheid van met name rashonden, in het speciaal de Franse Bulldog. Eerlijkheid over eventuele gezondheidsproblemen staat bij haar hoog in het vaandel. Met haar Franse Bulldog Yara is ze actief in verschillende takken van hondensport. Af en toe is ze ook te vinden op hondenshows.

In haar wekelijkse column vertelt ze over de dingen waar zij tegenaan loopt als beginner in de kynologie en als startend fokker. Ze zal schrijven over de problemen die zij tegen komt en wat zij als oplossing ziet. Daarnaast zal ze gezondheidsonderzoeken bespreken en de noodzaak hiervan.