Champions Trophy jachthondensport Retrievers | Dogzine

Champions Trophy jachthondensport Retrievers

Event date

Deze kampioenschapswedstrijd op AA-niveau wordt door de gezamenlijke retrieververenigingen georganiseerd en is een jaarlijks terugkerend evenement.
De eerste CHAMPIONS TROPHY vond plaats op 28 februari 2015.

Het initiatief van de gezamenlijke retrieververenigingen heeft gestalte gekregen: de Champions Trophy Retrievers is een feit!
Enkele jaren geleden, in een retrieveroverleg, bracht Nellie Stevens in: “Misschien is het wel leuk om een onderlinge wedstrijd te houden tussen de beste retrievers van het afgelopen seizoen”. Dit onderwerp kwam regelmatig ter tafel tijdens het retrieveroverleg. Langzamerhand kreeg het idee vorm en in een vergadering van 2013 werd besloten om zo’n wedstrijd in 2015 te organiseren. In 2013/2014 werd e.e.a. verder uitgewerkt en de basis ligt er nu. De datum ligt vast, de laatste zaterdag in februari, en zo vond dus de eerste wedstrijd plaats op 28 februari 2015.

Wie doen er mee? De eerste 6 Labradors van de Artemis, de eerste 6 Goldens van de GoldCup en de eerste 6 Flatcoats van de BKB. Bovengenoemde wedstrijden vinden daarom ook plaats in het najaar voorafgaand aan de Champions Trophy.  Het aantal deelnemers zal bestaan uit maximaal 20 combinaties, de bovengenoemde kunnen eventueel aangevuld worden met Tollers, Chessen of Curly’s welke op AA niveau werken.

Er zullen vier proeven uitgezet worden met drie stuks wild om te apporteren.
De organisatie is in handen van vertegenwoordigers van de retrieververenigingen.
Er zal een bijdrage van € 60,00 (in 2016) gevraagd worden aan de deelnemers.

In 2015 bestond elke proef uit drie apporten. De opdrachten waren van dien aard zijn dat de verschillende aspecten van apporteren te weten: vrij verloren apport, markeerapport, gedirigeerd apport en apport op sleep zo veel mogelijk in de verschillende proeven waren verweven. De wijze van keuren was praktijkgericht, het apport moest correct worden geapporteerd. Staand afgeven gaf geen puntenaftrek. Inspringen en onrust op post leiden wel tot puntenaftrek. Hinderlijk jankende en blaffende Retrievers betekende een onvoldoende op de betreffende proef. Alle Retrievers werden (uiteraard) los voorgejaagd.

De proeven waren zodanig opgezet dat het publiek alles goed kon volgen, wat resulteerde in het zien van prachtig hondenwerk op een prachtige locatie.

Locatie
’t Galgenveld, Borculo
E-mail voor info
info@delandhof.nl