Dogzine, kritisch en gedreven, voor de hondenliefhebber van nu

Dit artikel is geschreven als reactie op wat er momenteel gaande is in het ras de Franse Bulldog: de foutieve informatie en het DNA-testen met betrekking tot degeneratieve myelopathie (DM) dat door

Wel een winnershow, niet in Amsterdam en niet  begin december. De Raad van Beheer heeft zojuist kenbaar gemaakt dat de Winner 2019 wordt gehouden op/tijdens de Kerstshow Nijmegen.

De eikenprocessierups is de rups waaruit de eikenprocessievlinder komt.

Grasaren, het lijkt wel of we, in ieder geval onze honden, er steeds meer last van krijgen. Tegelijkertijd wordt er in veel gemeentes steeds minder intensief gemaaid.

Wereldwijd is de maand juni uitgeroepen tot “pride maand” waarin we stilstaan bij acceptatie van homoseksualiteit, biseksualiteit, transgenders en queers.

Het lijkt zo’n “leuke” video, een Cocker spaniël die zo enthousiast raakt van het zien van een paar eenden dat hij zelfs flauwvalt.

Een actie van een Zwitserse boer is veel hondenliefhebbers in het Zwitserse Arch in het verkeerde keelgat geschoten.

Dolfijnen hebben in Florida, om precies te zijn bij Marco Island, een hond gered die in het water van het kanaal terecht was gekomen.

De clubmatch is nuttig, de tweedaagse uit den boze en het concours d’elégance is niets dan ijdelheid.

Broodfokkers, illegale import, slechte fokkers, het kost veel moeite vandaag de dag om een gezonde pup te vinden, of zelfs een gezonde adoptiehond. Zeker ook in de Verenigde Staten.

Op donderdag 2 mei ontving de allereerste hond ter wereld het allereerste vaccin dat tegen kanker zou moeten beschermen.
Die eerste hond was een Gordoon setter genaamd Trilly.

Het Do-as-I-do van Claudia Fugazza is al wel bekend onder de hondenkenners.

Vijfenzeventig jaar geleden, op de dag af, begon D-Day, de dag waarop de geallieerde troepen landden op de stranden van Normandië en uiteindelijk Europa bevrijden van het Duitse NAZI-juk.

Honden blijken heel goed het risico op het krijgen van de ziekte van Lyme door mensen te kunnen voorspellen, zo blijkt uit een recent Amerikaans onderzoek "Kwantificering van de relatie tussen mens

Agenda

zo ma di wo do vr za
26
27
28
29
30
31
1
 
 
 
 
 
 
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6