emotie | Dogzine

emotie

Dat is wat een nieuw onderzoek beweert.

Niet alleen herkennen kinderen hondentaal slecht, waardoor ze vaak niet het verschil tussen een vrolijke en een kwade, verontruste hond zien, zelfs als ze de emot

"We found dogs not only sense what their owners are feeling, if a dog knows a way to help them, they'll go through barriers to provide to help them,"

We voelen ons verdrietig, gestrest, ongelukkig, en we rennen naar de vriezer voor een grote bak vanille-ijs, of eten een complete doos bonbons leeg.

Als je in een enorm rothumeur bent, en je komt je beste vriend tegen, zou die dan ongecontroleerd zijn of haar mond gaan lopen aflikken in de hoop je te troosten?

Onderzoekers van het Canine Mind-onderzoeksproject van de University of Helsinki ontdekten dat "liefdeshormoon" oxytocine ervoor zorgde dat honden zich interesseerden voor een glimlach in een mense

Voor de meeste hondeneigenaren is het geen vraag, maar een gegeven. Honden hebben gevoelens, gevoelens die die van de mens benaderen.

Mensen blijken best wel in staat te zijn om de basisemoties van hun hond te begrijpen, alhoewel vrouwen wat beter daarin zijn dan mannen.

Ben je gestrest, pessimistisch? Grote kans dat je hond het dan ook is. De emotionele staat van mensen heeft een grote invloed op hun hond.