wetgeving | Dogzine

wetgeving

De afdeling “Government Relations” van de Amerikaanse Kennel club komt nu online met een wel hele opvallende video

Een tweet van 240 tekens, die vervolgens door de landelijke eenheid 144 op facebook wordt gezet, heeft aardig wat stof doen opwaaien.


De discussie loopt al weer even in Engeland, maar zal nu zeker extra worden gevoed nu blijkt dat meer dan de helft van alle honden die worden ingeslapen ten gevolge van de ”Dangerous dog Act”

Met de World Dog Show voor de deur, nog een kleine acht maanden, verschijnen er in de media steeds meer berichten over de plek van honden in de Chinese maatschappij.

Honderden honden worden elk jaar ingeslapen ondanks het feit dat ze geen risico vormen voor het publiek vanwege een "wrede en onlogische" reeks wetten.

Hoezeer honden en hondenwelzijn tegenwoordig in onze gedachten zitten, blijkt wel nu zelfs de (soms wat omstreden) Turkse verkiezingen gedeeltelijk bepaald worden door een schokkend filmpje op Social Media waarin een man een pup in de Turkse stad Ankara ernstig mishandeld, zo ernstig dat de pup later is overleden. Inmiddels, zo meldt reuters, heeft de politie de dader gearresteerd.

De kogel lijkt eindelijk door de kerk, bij Algemene Maatregel van Bestuur heeft de minister zich uitgesproken over de elektronische halsband. Beter bekend als anti-blafband, dogtra etc.

Schotland maakt een eind aan het gebruik van electrische “schok”- halsbanden. Dat heeft de Schotse overheid laten weten.

De Engelse prime minister Theresa May heeft aangekondigd dat de verkoop van pups aan banden wordt gelegd. Het zal worden verboden pups te verkopen als de moederhond niet aanwezig is.

Betaald verlof als je hond ziek is?  In Italië heeft een hondeneigenaar het tot het gerechtshof uitgevochten en gelijk gekregen.