puppyhandel | Dogzine

puppyhandel

Op Facebook merkten we dat onze broodfok-poster uit het laatste nummer erg populair was. Vandaar dat we deze poster, gemaakt door Marianne Felix, graag nogmaals onder de aandacht brengen.

Er is een dag voor van alles en nog wat, dus waarom niet voor pups?  En laat dat nu vandaag zijn, 23 maart, in de VS is het “National Puppy Day”.

Puppysmokkelaars worden steeds inventiever in het smokkelen van pups vanuit vooral het Oostblok naar Engeland. Dat blijkt uit het laatste undercover-rapport van Dogs Trust over 2018.

Drie mensen die, vanuit hun Limburgse woning, honden en katten (illegaal) ïmporteerden uit Hongarije zijn veroordeeld tot een voorwaardelijke taakstraf.

Of ze bedoeld waren als cadeautje onder de kerstboom zullen we nooit weten, maar voor enkele pups liep de kerst alvast verkeerd af. En dit zijn er waarschijnlijk maar een paar van velen.

Vanaf oktober 2018 moeten hondenfokkers in Engeland zich houden aan een heel pakket aan extra regels.

Voor hondenliefhebbers eigenlijk geen nieuws, maar een bevestiging wat men al wist.

240 Uur werkstraf voor de hoofdverdachte, een tweede verdachte kreeg 80 uur werkstraf.

In het Belgische plaatsje Houthulst heeft de politie samen met de Vlaamse Inspectiedienst Dierenwelzijn 29 piepjonge, zwaar verwaarloosde Chihuahua-pups in beslag genomen.

Een Engelse dierenarts is schuldig bevonden aan het samenspannen met illegale puppyhandelaren annex fokkers en het plegen van valsheid in geschrifte met dierenpaspoorten en vaccinatieverklaringen.