ziekte | Dogzine

ziekte

Er is een grootschalig onderzoek gedaan naar erfelijke afwijkingen in rashonden én kruisingen, waarvan de resultaten nu bekend zijn.

Tekenziektes kunnen verstrekkende gevolgen hebben bij de hond en zelfs tot de dood leiden. En honden hebben een relatief hoog risico op tekenziektes omdat ze ook gemakkelijker ten prooi vallen aan teken

Hondeneigenaren in het Verenigd Koninkrijk leven al lange tijd in angst voor een ziekte met onbekende oorzaak die vaak een dodelijke afloopt kent voor viervoeters.

In Australië is onrust ontstaan nadat 13 honden zijn overleden en nog eens 34 andere honden ziek zijn geworden, mogelijk na het eten van een bepaald soort hondenv

Een ziekte die begint met huidklachten, maar uiteindelijk ontwikkelt tot nierfalen en veel honden fataal wordt.

Er wordt heel veel gezegd over de band tussen mens en hond. Mogelijk de twee meest verbonden diersoorten. Een band die al heel lang terug gaat, want honden en mensen leven al heel lang samen.

Net zo voorspelbaar als de discussies rondom Zwarte Piet en vuurwerk is die rondom vers voeren en brokken, elk jaar duikt de discussie wel weer op.

Een trouwe makker waar je dag in, dag uit met liefde voor kunt zorgen.  Het is zelfs wetenschappelijk bewezen dat mensen zich geestelijk en lichamelijk prettiger voelen als ze een huisdier hebben.

Een nieuw onderzoek gepubliceerd in het blad JMIR suggereert dat hondenbezit de kans op depressie vermindert, wat gezondheidsvoordelen biedt voor patiënten met HIV.