rashond | Dogzine

rashond

Het blijft ons bezighouden, en niet onterecht. Hondenbeten. Maar nog altijd heerst er een enorm (voor)oordeel over welke honden dan ook “gevaarlijk” zijn.

Het gaat enerzijds goed met de stamboomhond. De vraag naar een rashond (al varieert dit per ras) is groter dan ooit.

Er zijn heel veel internationaal erkende rassen. Die rassen kunnen allemaal in alle FCI-landen meedoen aan shows en hun pups krijgen in al die landen ook FCI-stamboompapieren.

De overheid mag plannen hebben voor een verplichte cursus, wie kijkt naar hoe vaak honden van baas wisselen via facebook en andere sociale media en hoe vaak er toch nog honden in het asiel belanden

Hoe betrouwbaar is het “ras”-bordje op een deur in het asiel?  Nauwelijks, zo blijkt uit Amerikaans onderzoek.

Er is een grootschalig onderzoek gedaan naar erfelijke afwijkingen in rashonden én kruisingen, waarvan de resultaten nu bekend zijn.

1 Mei staat sinds 2015 bekend als “National Purebred Dog Day” in de Verenigde Staten, dag van de rashond!

Lubach, de Volkskrant, nu de NOS,  de hele vaderlandse media rolt weer eens over “de Rashond”.  En op social Media leidt dat tot felle discussies tussen voor en tegenstanders, niet zelden met –wede

Eind januari schreven we het al, het gaat “slecht” met de rashond, althans, met het aantal jaarlijks geboren en ingeschreven rashonden in Nederland.

De top 5 populairste rashonden in Nederland is precies gelijk aan die van 2016. Al 11 jaar wordt de lijst aangevoerd door de Labrador Retriever, en afgelopen jaar stond deze opnieuw op 1.