hulphond | Dogzine

hulphond

Er is geen wettelijke definitie van assistentiehonden.

Sully H.W. Bush, een gele Labrador-hulphond die werkte meten voor de vorige week overleden voormalige president George H.W.

Geleidehonden maken de wereld groter voor veel mensen met een beperking. Ze verruimen levens en geven de eigenaar meer vrijheid. Maar mogen we dit wel vragen van de honden?

De vliegtuigmaatschappij Spirit Airlines laat weten vanaf 15 oktober strengere regels te hanteren voor het vervoer van passagiers met “hulpdieren” of “emotional support animals.” Daarmee zijn ze de

De Week van de Assistentiehond is van start gegaan! Van 5 tot en met 11 augustus eren we de vele assistentiehonden die de wereld van hun eigenaren letterlijk vergroten!

"We found dogs not only sense what their owners are feeling, if a dog knows a way to help them, they'll go through barriers to provide to help them,"

Moeite met lezen is iets dat veel voorkomt. Bij kinderen zijn er al talloze methodes geprobeerd en de ene werkt beter dan de andere.

De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Delta Airlines is onder vuur komen te liggen nu ze heeft aangekondigd dat ze niet langer “pitbull-achtige” honden als servicehonden, hulphonden, meeneemt op ha

Bij hondennieuws horen soms ook gewoon feelgood-verhalen. Soms lijken we te vergeten dat honden gewoon heerlijk lieve dieren zijn waarvan er heel veel een goed leven hebben.

Kan samenwonen met een hond verlichting betekenen voor mensen met chronische pijn? “Ja” denken onderzoekers aan de Universiteit van Calgary (Canada).