Wereldrecord deelnemers voor WDS in Leipzig | Dogzine

Wereldrecord deelnemers voor WDS in Leipzig

leipzig logo

De inschrijvingen zijn gesloten, dus nu is het tijd voor de statistiek. Leipzig, de world dog Show 2017, breekt alle records. Maar liefst 31.115 honden, 280 verschillende rassen en afkomstig uit 73 landen, zijn ingeschreven.  Die worden dan beoordeeld door 208 keurmeesters uit 45 verschillende landen en dat gebeurd in 83 ringen. Groot, groter, grootst.

Dat de WDS nu in Duitsland gehouden wordt zal zeker bijdragen, een goede vraag is of Equador, de oorspronkelijke locatie, ook zoveel honden op de been had weten te brengen. Een zware aardbeving in 2016 maakte aan die show helaas al voortijdig een einde. Amsterdam is volgend jaar, en kan wellicht opnieuw het record breken door de centrale ligging in “hondsliefhebbend” europa, of China 2019 in staat is dit aantal ook maar te benaderen is een gerechtigde vraag.

“We hadden niet verwacht dat er zo’n gigantische opkomst zou zijn,” zegt VDH President Professor Peter Friedrich in een persstatement, “en we zijn er trots op dat we de gastheer zijn voor de tot nu toe grootste hondenshow in de geschiedenis van de FCI.”

Het vorige record staat op naam van Parijs met 21.588 deelnemers. Overigens is de VDH niet onbekend met de WDS, ze organiseren hem nu voor de 7e keer.

Leipzig gaat meer bieden dan alleen de WDS, er is ook een Dogdancing-kampioenschap met 110 internationale deelnemers, de Duitse en Internationale kampioenschappen Agility vinden er plaats, met daarin 350 deelnemers. De Winnershow Duitsland trekt nog eens 6423 honden. Junior handling is uiteraard ook vertegenwoordigd met inschrijvingen uit 35 landen.

Naast wedstrijden zijn er shows, onder andere met politie-, jacht- en herdershonden. Demonstraties van frisbee en flyball zijn er ook. Rasverenigingen, allen uit Duitsland, bemannen 62 stands, en 185 bedrijven proberen hun spullen aan de man te brengen.

De WDS is van 8 tot en met 12 november in het Beursgebouw van Leipzig. Dogzine is er van vrijdag tot zondag bij. 

Wellicht ook interessant

leipzig

Vergiftigde hond of niet? Leipzig 2017

Met ruim 33.000 inschrijvingen en ongeveer 70.000 bezoekers, was Leipzig de grootste World Dog Show ooit.  Een uitgebreid verslag staat straks in Dogzine nummer 5.

leipzig logo

Wereldrecord deelnemers voor WDS in Leipzig

De inschrijvingen zijn gesloten, dus nu is het tijd voor de statistiek. Leipzig, de world dog Show 2017, breekt alle records.