Wereldkampioen verdronk tijdens redden van een pup | Dogzine

Wereldkampioen verdronk tijdens redden van een pup

Eric Geboers

Op 8 mei werd het lichaam van Eric Geboers gevonden na een lange zoektocht in de zandwinzwembaden in de buurt van Mol.
De dag ervoor rond 22u was hij samen met vrienden en een puppy op het bootje op het water. Plotseling belandde de pup in het water en Eric en een andere persoon sprongen in het water om het dier te redden. Omdat het water erg koud was, klom de bezoeker zeer snel aan boord, maar Eric verdween in het water. De zwembaden zijn recreatieve kunstmatige meren en erg diep.

Zijn lichaam werd een dag later op 16 meter diepte gevonden. De puppy was in staat zijn eigen leven te redden door naar de kust te zwemmen, maar voor Eric was het te laat. De shock veroorzaakt door de kou van het water was waarschijnlijk wat Eric in de problemen bracht. De temperatuur van het water was slechts 16 ° C, maar waar zijn lichaam werd gevonden was slechts 6 °. De temperatuur kan van plaats tot plaats sterk variëren.

"The Kid", 55 jaar oud, was een 5-voudig Wereldkampioen Motocross en de eerste ooit die de titel won in de 3 categorieën, 125cc, 250cc en 500 cc, de eerste om de titel in elke categorie te winnen.
Van 1980 tot 1990 had hij zijn hoogtepunten van zijn succesvolle carrière.

Er werd gezegd dat Eric een groot hart had voor dieren en het zien van een arme puppy die in de problemen was in het water was voor hem genoeg om te proberen het te redden.
Eric is nu niet alleen een multi-wereldkampioen, maar een grote held. Elk leven telt, zelfs dat van een kleine puppy.


Met dank aan Karl Donvil


 

Wellicht ook interessant

pup of asielhond

Enquête: Asielhond of pup, waar kiezen we voor?

Asielhond of ras-pup, slipnesthondje of buitenlandse rescuehond? Soms lijken de eigenaren van dit soort honden lijnrecht tegenover elkaar te staan.

pup

Wat moederhonden hun pups meegeven

In hoeverre heeft de manier waarop de teef haar pups verzorgt invloed op hoe het gedrag van de pups zich ontwikkelt? Die vraag kan rekenen op steeds meer belangstelling.

Het pand in Hapert (foto Google)

Hondenhandelaar in Hapert mag opnieuw geen honden opslaan

De Hapertse puppyfarm Cartierhoeve mag ook in het nieuwe onderkomen van de hondjes geen dieren houden. Eigenaars het echtpaar Castelijns hebben het kort geding tegen de gemeente Bladel verloren.