We denken langer na over schoenen dan over een pup | Dogzine

We denken langer na over schoenen dan over een pup

schoen

We kopen sneller een pup in een opwelling dan dat we een paar schoenen in een opwelling kopen, oftewel, we denken langer na over schoenen dan over een hond. Een op de vijf mensen die een pup aanschafte deed geen enkel onderzoek naar waar je het beste een pup kunt kopen (of waar niet). Weliswaar werd het onderzoek in Engeland gehouden, maar of in Nederland en België nu echt een andere uitkomst zou komen? En ja, 9 van de 10 schoenkopers deed wel degelijk vergelijkend onderzoek naar de leverancier van het schoeisel. Zelf wat er gekeken wordt via videostreamingdienst Netflix krijgt meer aandacht. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek gedaan in opdracht van de Britse Kennel Club.

Een kwart van alle pupkopers had niet langer nodig dan 5 minuten om te besluiten een pup te kopen, inclusief onderzoek naar de fokker of handelaar. En weer die schoenen, daar doet men toch zeker een half uur of langer over.  36% Van de respondenten deed er 20 minuten of korter over om te besluiten welke pup het moest worden.

Zeer teleurstellend, zegt de Kennel Club dan ook. Want o die manier trappen duizenden mensen in de val die broodfokkers en andere illegale handelaren voor hen opzetten. Daarnaast worden veel van deze mensen ook nog eens het slachtoffer van hoge dierenartsenrekeningen en slapeloze nachten ten gevolge van hun snelle aankoop. De KC noemt het onderzoek dan ook met typisch Engels understatement "damning." 

De gezondheids- en fokzakenmanager van de KC, Bill Lambert, laat ook weten dat het hele team bijzonder verbaasd was over het gemak waarmee mensen een dergelijke aankoop doen. Zeker omdat er zoveel informatie en hulp voorhanden is.


 


Engeland overweegt op dit moment om een registratiesysteem van erkende fokkers, iets wat we in  Nederland niet hebben, op te zetten. De KC vindt dat een goede stap, zolang het geen bureaucratische molensteen wordt.

Voorzitter van de KC,  Caroline Kisko noemt het onderzoek een "wake-up call" waarbij de manieren waarop besloten wordt een hond aan te schaffen nog altijd “careless and clueless” zijn, met al het lijden als gevolg. 

Het onderzoek sluit aan op de recente gegevens, waaruit blijkt dat de gevolgen van slechte fokmethodes nu het nummer 1 probleem zijn voor Britse dierenartsen.

Het uitgebreide onderzoek wordt 18  september  in  Veterinary Times gepubliceerd.

Wellicht ook interessant

pup of asielhond

Enquête: Asielhond of pup, waar kiezen we voor?

Asielhond of ras-pup, slipnesthondje of buitenlandse rescuehond? Soms lijken de eigenaren van dit soort honden lijnrecht tegenover elkaar te staan.

waterhoofd

Waterhoofd, wat is dat?

De hersenen zijn een van de belangrijkste organen in het lichaam. Ze staan direct in verbinding met het ruggenmerg, en vormen samen het centraal zenuwstelsel.

Wynne

Pups van 8 weken zijn het leukst...

Mensen zijn gek op honden, en zeker gek op puppies. De leeftijd zou daarbij geen verschil moeten maken, de leeftijd van de pups dan.