Vuurwerk verjaagt ruim 100 honden | Dogzine

Vuurwerk verjaagt ruim 100 honden

vuurwerk

Oud en nieuw zit er weer op, en voor veel honden was het weer een ware bezoeking. Huisdierenorganisatie Amivedi, die zich bezig houdt met het registreren van verloren en gevonden huisdieren, registreerde met oud en nieuw 108 weggelopen/gevluchte honden. 93 Vermissingen werden opgelost. 63 Honden werden gevonden, waarvan er 50 opgelost zijn. Ter vergelijking, een normale decemberdag geeft 19 vermissingen te zien, die vrijwel allemaal ook snel opgelost zijn. Er worden op een normale decemberdag ca. 16 honden gevonden (waarvan er ca. 12 opgelost worden). In Helmond kwam een hond om het leven toen de schuur waarin hij verbleef in de nieuwjaarsnacht uitbrandde.

Tijdens de vorige jaarwisseling verdwenen er 192 honden,het  lijkt heel langzaam terug te lopen. Veel  hondeneigenaren laten de honden rond oud en  nieuw niet loslopen, of zorgen ervoor dat ze tijdens de jaarwisseling met de honden stille, landelijke gebieden opzoeken.

Lees ook: Vuurwerk!

Amivedi is niet de enige registrerende instantie, dus het totaal aantal zal ongetwijfeld wat hoger liggen. Ook de Dierenbescherming registreert weglopers, net als inmiddels diverse Facebookgroepen als "Waar is onze Angel" of "Ginger Animal Alert", en uiteraard nog diverse anderen.

Vuuwerk lijkt ook minder populair te worden. Nog steeds worden er recordomzetten gehaald, maar inmiddels is er een meerderheid die liever centrale vuurwerkshows ziet en/of vuurwerkvrije zondes, dan het dagenlang privégeknal. Het Vuurwerkmanifest is op dit moment door 1200 organisaties en 43.800 particulieren ondertekend (week 1 2017).

Wellicht ook interessant

Logo hond 2016

Winner Amsterdam wordt Hond2016

Op 9, 10 en 11 december vindt de 127ste editie van de Amsterdam Winner Show plaats.

koe

Zijn honden en katten wel zo duurzaam: de eco-voetafdruk

Honden en katten, we hebben er met zijn allen een heleboel. Het zijn bovendien carnivoren, vleeseters. En vleeseters laten een grotere ecologische voetafdruk achter dan herbivoren, planteneters.

kat

Hondenmensen hebben meer vrienden dan kattenmensen

Hondenmensen hebben meer Facebook-vrienden dan kattenmensen. Dat blijkt uit een onderzoek van Facebook zelf.