Vanaf woensdag, de WK Sledehonden in Frankrijk | Dogzine

Vanaf woensdag, de WK Sledehonden in Frankrijk

bessans

Lezers van Dogzine, het blad, kennen hem ongetwijfeld. Stefan en Ilse Verschoor-Donker (samen met Ilse uiteraard), onze nationale trots bij het Sledehondenrennen. Vorig jaar wist hij het Europees kampioenschap te behalen, maar dit jaar ligt de lat hoger, en wordt er een stevig gooi naar het Wereldkampioenschap gedaan.

En dat gebeurt allemaal deze week. En wel in het Franse Bessans. Voor Bessans en voor Haute-Maurienne Vanoise, die een lange traditie hebben in het hosten van hondensledetuigen in Frankrijk, is het hosten van Wereldkampioenschappen een uitzonderlijke kans. Het is een hoogtepunt en een prachtige manier om de plaatsen bekend te maken.

Bessans ligt in een dal dat zich van de Col de la Madeleine tot Bonneval-sur-Arc uitstrekt. Op 1750 meter boven de zeespiegel is sneeuw gegarandeerd van half november tot half april. Naast langlaufen is het gebied ideaal voor verschillende Noordse activiteiten (biatlon, sneeuwschoenwandelen, hondensleeën, skispringen ...).

359 teams uit 20 landen met 1500 honden, komen deze week naar Bessans voor de Wereldkampioenschappen. Onder wie maar liefst 7 Nederlandse teams en 3 uit België.  Woensdag tot en met zaterdag worden de stages verreden.

Voor zover mogelijk zal Dogzine de resultaten van onze Nederlandse en Belgische teams, en Stefan en Ilse in het bijzonder, volgen vanaf woensdag.


 


klk

 

Wellicht ook interessant

sledehonden

Hondenkleding voor extreme kou: de pecker protector

Ondanks dat wij het flink koud vinden, is het in vergelijking met Alaska nog behoorlijk zacht buiten. En Alaska is waar races als de Iditarod en de Yukon Quest plaatsvinden.

foto Stefan Donker Facebook

Zilver voor Stefan Donker na voortijdig einde WK

De weersomstandigheden, te veel sneeuw, hebben een voortijdig einde gemaakt aan de wereldkampioenschappen voor sledehonden (in de sneeuw) in het Franse Bessans.

bessans

Vanaf woensdag, de WK Sledehonden in Frankrijk

Lezers van Dogzine, het blad, kennen hem ongetwijfeld. Stefan en Ilse Verschoor-Donker (samen met Ilse uiteraard), onze nationale trots bij het Sledehondenrennen.