Streisand laat eigen hond klonen | Dogzine

Streisand laat eigen hond klonen

samantha

De Amerikaanse megaster Barbra Streisand heeft tegenover showbizblad “Variety” laten weten dat ze haar inmiddels overleden hond, een Coton de Tulear, vorig jaar heeft laten klonen en inmiddels twee levende pups heeft. Er zijn cellen uit de mond en de maag van de toen 14-jarige hond “Samantha” genomen.

 “They have different personalities,” zegt La Streisand over de twee pups, Miss Scarlett en Miss Violet genaamd. De ster geeft aan te wachten tot de honden ouder zijn om te zien of de pups niet alleen dezelfde bruine ogen, maar ook dezelfde persoonlijkheid hebben als de overleden hond.

Volgens Streisand kregen de pups hun huidige namen, omdat ze, toen de dieren aankwamen, ze elk in een ander kledingstuk, een in het rood en een in het lavendel, hulde om de identieke pups uit elkaar te houden. Overigens was de zangeres tussen de dood van Samantha en de komst van de pups niet hond-loos, een ver familielid van Samantha, Miss Fanny, vulde het gat.

Bij de foto: Samantha, de "moeder".  Foto via Instagram 

Wellicht ook interessant

Picture: Vadim Skryabin/NEFU

Russische leger gaat gekloonde honden inzetten

In Nederland ontstond al ophef na het klonen van een huishond, in Rusland pakken ze de zaken wat groter aan.

minniewinnie als pup (screenshot BBC)

Eerste Engelse gekloonde hond krijgt pups

Minnie Winnie, een vier jaar oude teckel, krijgt pups.

milly (foto Youtube)

Kleinste hond ter wereld nu ook meest gekloonde

Het klonen van honden lijkt inmiddels –zeker voor de meer draagkrachtigen onder ons-  gemeengoed te gaan worden, maar het omstreden Koreaanse bedrijf  Sooam heeft weer een nieuwe zet gedaan.